• Το ‘Revolver’ ήταν το έβδομο άλμπουμ των Beatles μέσα σε τρία χρόνια και στις 13 Αυγούστου 1966 ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart για 7 εβδομάδες! Συνολικά το ‘Revolver’ έμεινε στα βρετανικά chart για 34 εβδομάδες. Έγινε No.1 και στις ΗΠΑ. Περιέχει τα εξαιρετικά: “Taxman”, “Eleanor Rigby”, “Good Day Sunshine”, “Here And There And Everywhere” και το “Yellow Submarine”.

  • Στις 13 Αυγούστου 1964 το συγκρότημα Manfred Mann ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το κομμάτι “Do Wah Diddy Diddy” που ήταν το πρώτο απ’ τα τρία βρετανικά No.1 του γκρουπ. Το τραγούδι που ήταν δημιουργία του γνωστού δίδυμου τραγουδοποιών της εποχής Jeff Barry και Ellie Greenwich αρχικά είχε ηχογραφηθεί το 1963 απ το αμερικάνικο φωνητικό συγκρότημα The Exciters.
  • Στις 13 Αυγούστου 1964 οι Supremes ηχογράφησαν το τραγούδι “Baby Love” που θα ήταν το πρώτο Βρετανικό και δεύτερο αμερικάνικο No.1 για τις Supremes.  Το τραγούδι ήταν δημιουργία και παραγωγή της ομάδας Holland–Dozier–Holland που έκανε θραύση για λογαριασμό της Motown.
  • Οι Lovin’ Spoonful ανέβηκαν στην πρώτη θέση του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι ¨Summer In The City” στις 13 Αυγούστου 1966 και έμεινε στο No.1 για 3 εβδομάδες. Στο τραγούδι υπάρχουν διάφοροι ήχοι όπως για παράδειγμα η κόρνα ενός «σκαθαριού» της VW, ενός κομπρεσέρ και διαφόρων άλλων ώστε να δίνεται στον ακροατή η εντύπωση των θορύβων μιας πόλης το καλοκαίρι. Στην Βρετανία το “Summer In The City” έφτασε μέχρι την 8η θέση του chart.
  • Στις 13 Αυγούστου 1977 οι Yes είχαν το δεύτερο No.1 άλμπουμ τους στην Βρετανία με την όγδοη δουλειά τους σε στούντιο που είχε τον τίτλο “Going For The One”. To άλμπουμ σηματοδοτεί και την επιστροφή του κημπορντίστα Rick Wakeman που είχε αποχωρήσει απ’ το συγκρότημα το 1974 λόγω διαφωνιών σχετικά με την μουσική.
  • Στις 13 Αυγούστου 1983 οι KC and the Sunshine Band ανέβηκαν στο No.1 στην Βρετανία με το single “Give it Up”. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι αμερικανοί μάστορες της disco κατάφεραν να βρεθούν στην 1ηθέση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Το τραγούδι “Rude” ήταν αυτό με το οποίο ντεμπουτάρισαν οι Καναδοί Magic!. Στις 13 Αυγούστου 2014έφτασαν στο No.1 του singles chart στις ΗΠΑ. Πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και κέρδισε το βραβείο Juno για το Τραγούδι της Χρονιάς.
  • Στις 13 Αυγούστου 1951 γεννήθηκε στην Peoria στο Illinois ο αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιόςDan Fogelberg, με καριέρα που εκτείνεται σε 3 δεκαετίες. Το είδος που προτιμούσε και υπηρέτησε ήταν το μελωδικό folk rock. Συνεργάστηκε με τους Joe Walsh, Jackson Browne και Randy Newman. Ο Fogelberg πέθανε στις 16 Δεκεμβρίου 2007 σε ηλικία 56 ετών.