• Στις 9 Αυγούστου 1980 στην πρώτη θέση  του βρετανικού άλμπουμ chart ανεβαίνει το άλμπουμ των Αυστραλών AC/DC, ‘Back in Black’. To άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου 1980 και θεωρείται σαν ένα απ’ τα σημαντικότερα άλμπουμ στην ιστορία της Rock.Η ηχογράφηση έγινε τον Απρίλιο και Μάϊο του 1980 στα Compass Point Studios στο  Nassau στις Μπαχάμες.Το ‘Back in Black’ είναι το 7ο στούντιο άλμπουμ των AC/DC και το πρώτο με τον νέο τότε τραγουδιστή του γκρουπ τον Brian Johnson που προηγουμένως ήταν τραγουδιστής των Geordie. ο Johnson πήρε την θέση μετά τον θάνατο του προηγούμενου τραγουδιστή των AC/DC Bon Scott.Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι δημιουργίες των Johnson, Angus and Malcolm Young. Το ολόμαυρο χρώμα του εξωφύλλου επιλέχθηκε σαν ένδειξη πένθους για τον Scott.H επιτυχία του άλμπουμ ήταν τεράστια αλλά και απροσδόκητη. Το ‘Back in Black’ έχει πιστοποιηθεί 25 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ που σημαίνει πωλήσεις 25 εκατομμυρίων αντιτύπων ενώ παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια, γεγονός που το κάνει ένα απ’ τα πλέον επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών και αναμφίβολα το πλέον επιτυχημένο Hard Rock άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. To ‘Back in Black’ είναι ένα απ’ τα περισσότερο επιδραστικά άλμπουμ και ιδιαίτερα για την εποχή ήταν το άλμπουμ που έδωσε νέα πνοή στην Rock.

  • Στις 9 Αυγούστου 1975 οι Bee Gees ανέβηκαν για δυο εβδομάδες στην πρώτη θέση του αμερικάνικου singles chart  με το “Jive Talkin”  που ήταν το δεύτερο No.1 του συγκροτήματος στην Αμερική. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι την 5η θέση του chart.
  • Στις 9 Aug 1980 οι ABBA έφτασαν για 8η φορά στο No.1 βρετανικού singles chart με το τραγούδι “The Winner Takes It All”. To κομμάτι υπάρχει στο άλμπουμ του συγκροτήματος  ‘Super Trouper’