• Στις 8 Αυγούστου 1935 γεννήθηκε στο Roger στο Texas o τραγουδιστής και τραγουδοποιός της southern soul, Joe Tex.  Είχε τις επιτυχίες “Hold What You’ve Got”, “I Want To (Do Everything for You)”,”A Sweet Woman Like You”,”Skinny Legs and All” και το αξεπέραστο “I Gotcha”. O Joe Tex είχε μεγάλη αντιπαλότητα με τον James Brown καθώς θεωρούσε ότι ο Brown είχε αντιγράψει τις χορευτικές του κινήσεις και διαφορά κόλπα που έκανε με το μικρόφωνο. Γεγονός είναι ότι ο ένας προσέβαλλε τον άλλο όποτε αυτό ήταν δυνατόν. Ο Joe Tex πέθανε από ανακοπή της καρδιάς σε ηλικία 47 ετών στις 12 Αυγούστου 1982.
  • Στις 8 Αυγούστου 1960 ο δεκαεξάχρονος Brian Hyland ανέβηκε στο No.1 του αμερικανικού singles chart με το “Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini”. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.8, αλλά το 1990 το πήγαν στο No.1 οι Bombalurina.
  • Ο Ray Peterson είχε ηχογραφήσει το τραγούδι “Tell Laura I Love Her” η εταιρεία Decca  κατέστρεψε στις 8 Αυγούστου 1960, 25 χιλιάδες αντίτυπα καθώς θεώρησαν ότι οι στίχοι είναι καταθλιπτικοί και κακού γούστου. Ένα μήνα αργότερα ο Ricky Valance πήγε με την δική του εκτέλεση στο No.1 της Βρετανίας.
  • Οι U2 είχαν το δεύτερο No.1 τους στις ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου 1987 με το τραγούδι “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” απ’το άλμπουμ τους ‘Joshua Tree’.
  • Στις 8 Αυγούστου 1992 η Madonna πήγε στο No.1 στην Αμερική με το τραγούδι “This Used To Be My Playground”. Το κομμάτι ακούγεται στην ταινία ‘A League Of Their Own’. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.5.