• Στις 7 Αυγούστου 1958 γεννήθηκε στο Nottingham o Bruce Dickinson τραγουδιστής και δημιουργός με τους Iron Maiden που είχαν το άλμπουμ ‘The Number of the Beast’ στο No.1 το 1982 στην Βρετανία, ενώ το 1991 είχαν το No.1 single “Bring Your Daughter To The Slaughter”. Οι Iron Maiden έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ. Ο Bruce Dickinson έγινε τραγουδιστής των Maiden το καλοκαίρι του 1981 μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Paul Di’Anno και η τεράστια επιτυχία του ‘Number of The Beast’ τον καθιέρωσε σαν ισάξιο με τον Ronnie James Dio και τον Rob Halford. O Dickinson παρά την τεράστια επιτυχία με τους Maiden είχε πάντα στο μυαλό του την σόλο καριέρα, έτσι το 1993 εγκατέλειψε το συγκρότημα, αλλά τόσο η προσωπική του καριέρα όσο κι αυτή των Iron Maiden την ίδια περίοδο δεν θεωρείται επιτυχημένη έτσι στα τέλη των 90’ς ο Dickinson γύρισε στους Maiden. Από τότε οι Iron Maiden είναι η πρώτη του προτεραιότητα αλλά κατά καιρούς κυκλοφορεί και προσωπικά άλμπουμ.
  • Στις 7 Αυγούστου 1965 οι Herman’s Hermits ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “I’m Henry VIII I Am”. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σαν single μόνο στις ΗΠΑ
  • Το τραγούδι “Don’t Go Breaking My Heart” απ’ τον Elton John και την Kiki Dee ανέβηκαν στην πρώτη θέση του αμερικάνικου singles chart στις 7 Αυγούστου 1976. Ήταν το 6ο No.1 του Elton John στις ΗΠΑ. Το τραγούδι είναι γραμμένο απ τον Elton John και τον Bernie Taupin με το ψευδώνυμο Ann Orson και Carte Blanche.
  • Στις 7 Αυγούστου 1982 οι Dexy’s Midnight Runners πήγαν στο Νο.1 του βρετανικού singles chart με το “Come On Eileen” που ήταν το δεύτερο και τελευταίο No.1 του συγκροτήματος. Το “Come On Eileen” ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του 1982 στην Βρετανία και κέρδισε και τον τίτλο του ‘καλύτερου βρετανικού single’ στα Brit Awards του 1983.
  • Οι Fleetwood Mac ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart στις 7 Αυγούστου 1982 και έμειναν εκεί για 5 εβδομάδες με το άλμπουμ ‘Mirage’. Ήταν το τρίτο αμερικανικό No.1 άλμπουμ των Fleetwood Mac. Τραγούδια που ξεχωρίζουν τα “Gypsy”, “Love in Store” και  “Hold Me”.
  • Στις 7 Αυγούστου 2014 ο Ed Sheeran ανέβηκε το No.1 των βρετανικών άλμπουμ με το δεύτερο άλμπουμ του που είχε τον τίτλο ‘X’. Το άλμπουμ ήταν τεράστια επιτυχία στην Βρετανία όπου έγινε 10 φορές πλατινένιο και είναι ένα απ’ τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το ‘X’ είναι ένα έξοχο Pop άλμπουμ. Ξεχωρίζουν τα τραγούδια “Sing”, “I’m A Mess” και “The Man”.
  • Στις 7 Αυγούστου 1942 γεννήθηκε ο αμερικανός τραγουδιστής B.J. Thomas στο Hugo της Oklahoma. Έγινε παγκόσμια γνωστός με το οσκαρικό τραγούδι των Burt Bacharach και Hal David “Raindrops Keep Fallin’ On My Head” που ακούγονταν στην ταινία του 1969 ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’ (Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο ‘Οι Δυο Ληστές’).  Το 1966 ο B. J. Thomas με το άλμπουμ του ‘I’m So Lonely I Could Cry’ έκανε πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήσεις ενώ ανέβηκε και στο No.1 του Country chart με το κομμάτι “(Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song”. Μετά την επιτυχία με το “Raindrops Keep Fallin’ On My Head” έκανε σειρά επιτυχιών με τα soft rock “Everybody’s Out of Town”, “I Just Can’t Help Believing”, “No Love at All” και “Rock and Roll Lullaby”.