• Την 1η Αυγούστου 1964 οι Beatles πήγαν για 5η φορά στο Νο.1 του αμερικανικού singles chart με το “A Hard Day’s Night”. Μέχρι αυτή την ημερομηνία οι Beatles ήταν για 17 εβδομάδες στην πρώτη θέση του chart μέσα στο 1964.
  • Την 1η Αυγούστου 1971 έγινε το κονσέρτο για το Bangladesh που διοργάνωσε ο George Harrison. Στην συναυλία συμμετείχαν ο Bob Dylan, ο Ringo Starr, o Eric Clapton, o Ravi Shankar o Billy Preston και μερικοί απ τους Badfinger. Η συναυλία κυκλοφόρησε σε ειδικό κουτί που περιείχε 3 δίσκους. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το Νο.1 του άλμπουμ chart ενώ στην Αμερική μέχρι το Νο.2
  • Την 1η Αυγούστου 1987 ο Bob Seeger είχε το 1ο του Νο.1 στις ΗΠΑ με την σύνθεση του Harold Faltermeyer “Shakedown”. To τραγούδι ακούγεται στην ταινία ‘Beverly Hills Cop II’.
  • Την ίδια ημέρα την 1η Αυγούστου 1987 στην Βρετανία στο Νο.1 του singles chart ήταν οι Los Lobos με την δίκη τους εκτέλεση της παλιάς επιτυχίας του Ritchie Valens “La Bamba”. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ritchie Valens είχε σκοτωθεί στο ίδιο αεροπορικό δυστύχημα που είχαν σκοτωθεί ο Buddy Holly και ο Big Bopper.
  • O Ronan Keating είχε την πρώτη του Νο.1 επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 1 Αυγούστου 1999 με το τραγούδι “When You Say Nothing At All”, που ήταν επιτυχία το 1988 με τον Keith Whitley στο country chart ενώ ήταν και η πρώτη top 10 country επιτυχία της Alison Krauss.
  • Την 1η Αυγούστου 1942 γεννήθηκε ο αμερικανός Gerry Garcia τραγουδιστής/τραγουδοποιός και κιθαρίστας του συγκροτήματος Grateful Dead. To περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στην 13η θέση των 100 καλύτερων κιθαριστών.
  • Στις 1 Αυγούστου 1951 γεννήθηκε o αμερικανός κιθαρίστας Tommy Bolin που υπήρξε μέλος των Zephyr, των James Gang και το 1975 των Deep Purple.  Πέθανε το 1976 από υπερβολική δόση ηρωίνης.
  • Την 1η Αυγούστου 1953 γεννήθηκε ο blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Robert Cray. Ο Cray έχει τιμηθεί 5 φορές με το βραβείο Grammy. Έχει συνεργαστεί με θρύλους του blues όπως οι Albert Collins, Johnny Copeland, John Lee Hooker αλλά και με «ήρωες» της κιθάρας όπως ο Eric Clapton, και o Stevie Ray Vaughan.