• Στις 31 Ιουλίου 1946 γεννήθηκε στο Newark στο New Jersey ο τραγουδιστής Gary Lewis. Ο Garry Lewis ήταν γιός του διάσημου κωμικού ηθοποιού Jerry Lewis και της τραγουδίστριας  Patti Palmer. Ο Garry Lewis και το συγκρότημά του οι Playboys είχαν την No.1 επιτυχία στις ΗΠΑ με το single “This Diamond Ring” και ακόμη 11 Top 40 επιτυχίες στην Αμερική.
  • Στις 31 Ιουλίου 1959 ο Cliff Richard ανέβηκε στο  No.1 των singles chart στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τραγούδι “Living Doll”. O Cliff Richard θα ανέβαινε στην κορυφή των charts στη Βρετανία, 14 φορές και αυτή ήταν η πρώτη.   Το τραγούδι ακουγόταν στην ταινία ‘Serious Charge’
  • Στις 31 Ιουλίου 1968 ο Tommy James και οι Shondells ανέβηκαν στο No.1 βρετανικού singles chart με το τραγούδι “Mony Mony”. To τραγούδι έγινε πάλι επιτυχία το 1987 απ’ τον Billy Idol.
  • Στις 31 Ιουλίου 1999 η Christina Aguilera είχε το πρώτο της Νο.1 single στις ΗΠΑ με το τραγούδι  “Genie In A Bottle” που έγινε επίσης No.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τραγούδι παρέμεινε 5 εβδομάδες στο No.1 στις ΗΠΑ και η Aguilera κέρδισε το βραβείο Grammy ως η Καλύτερη Νέα Καλλιτέχνης της χρονιάς.