Στις 30 Ιουλίου 1966 οι Beatles πήγαν για πέντε εβδομάδες στο No.1 στο Αμερικάνικο άλμπουμ chart με το άλμπουμ ‘Yesterday…And Today’, που ήταν το 8ο No.1 στα άλμπουμ στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε  μόνο στις ΗΠΑ και Καναδά και  έκανε μεγάλο ντόρο λόγω του αρχικού εξωφύλλου του λεγόμενου “butcher cover” που εμφάνιζε τα μέλη του γκρουπ να φορούν λευκές ρόμπες χασάπη και κρατούσαν αποκεφαλισμένες κούκλες και κομμάτια κρέατος.

Στις 30 Ιουλίου 1966 οι Troggs πήγαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “Wild Thing”.

Στις 30 Ιουλίου 1977 o Andy Gibb o μικρός αδελφός των Bee Gees πήγε στο Νο.1 του singles chart στις ΗΠΑ με το “I Just Wanna Be Your Everything”. Αυτό ήταν το πρώτο απ’ τα τρία No.1 του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ.

Στις 30 Ιουλίου 1988 ο Steve Winwood ανέβηκε στο No.1 στις ΗΠΑ και έμεινε εκεί για 4 εβδομάδες με το τραγούδι “Roll With It”. Στην Βρετανία μόλις που έφτασε στο No.53.

Στις 30 Ιουλίου 1941 γεννήθηκε στην Ottawa του Ontario στον Καναδά ο τραγουδιστής Paul Anka, ο οποίος έχει γράψει και ερμηνεύσει πολλά επιτυχημένα τραγούδια όπως η No.1 επιτυχία σε Βρετανία και ΗΠΑ το 1957 “Diana”, επίσης τα “It Doesn’t Matter Anymore”, “Puppy Love”, “Crazy Oil” και έχει γράψει τους στίχους στο περίφημο “My Way”.

Στις 30 Ιουλίου 1945 γεννήθηκε στην Tampa της Florida ο σαξοφωνίστας David Sanborn ο οποίος έχει εργαστεί σαν session μουσικός, έχει κυκλοφορήσει πληθώρα προσωπικών άλμπουμ ιδίως στο ιδίωμα της smooth jazz , αλλά έχει συνεργαστεί και με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Stevie Wonder, James Taylor, David Bowie, Liz Wright, Joss Stone, Sting κ.α.

Στις 30 Ιουλίου 1958 γεννήθηκε στο Kent της Αγγλίας η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Kate Bush, γνωστή απ’ την μεγάλη της επιτυχία του 1978 με το τραγούδι “Wuthering Heights” σε ηλικία μόλις 19 ετών. Η Bush έχει βραβευθεί με το Brit Award ως η καλύτερη Βρετανίδα σόλο καλλιτέχνης,  με το βραβείο Ivor Novello το 2002 και έχει λάβει την τον τίτλο Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) το  2013 για τις υπηρεσίες της στην μουσική.