Στις 28 Ιουλίου 1979 το τραγούδι “I Don’t Like Mondays” έδωσε στους Boomtown Rats το δεύτερό τους No.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.. Ο Bob Geldoff έγραψε το τραγούδι όταν έμαθε για την δολοφονία 2 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εννέα από την 16χρονη Brenda Spencer η οποία πυροβολούσε απ’ το σπίτι της απέναντι προς την είσοδο του δημοτικού σχολείου Grover Cleveland στο San Diego. Σκότωσε 2 ενήλικες και τραυμάτισε 8 παιδιά και 1 αστυνομικό. Όταν την συνέλαβαν είπε: «Δεν Μου Αρέσουν οι Δευτέρες – I Don’t like Mondays»

Στις 28 Ιουλίου 1987 η Kylie Minogue κυκλοφόρησε μια διασκευή της δημιουργίας των Gerry Goffin και Carole King, το τραγούδι “The Loco-Motion” στην Αυστραλία. Το τραγούδι έφτασε στο Νο.1 στην Αυστραλία και αυτό ήταν αρκετό για να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία PWL Records στο Λονδίνο.

Στις 28 Ιουλίου 1943 γεννήθηκε ο Αμερικανός κιθαρίστας Mike Bloomfield μέλος των Paul Butterfield band και των Electric Flag. Έπαιξε στο άλμπουμ του Bob Dylan, ‘Highway 61 Revisited’.

Στις 28 Ιουλίου 1943 γεννήθηκε ο Richard Wright κημπορντίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd.  Ο Wright πέθανε σε ηλικία 65 ετών στις 15 Σεπτεμβρίου 2008. Ο Wright ήταν μέλος των Pink Floyd απ’ το πρώτο τους άλμπουμ το ‘The Piper at the Gates of Dawn’, το  1967 μαζί με τους Syd Barrett, Roger Waters και Nick Mason.