• Ο Paul McCartney και οι Wings με το άλμπουμ τους ‘Band On The Run’ ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart και έμεινε εκεί για επτά εβδομάδες. Το άλμπουμ έβγαλε  2 τεράστιες επιτυχίες με τα “Jet” και το “Band On The Run”. To άλμπουμ ήταν το best seller των άλμπουμ στην Βρετανία και στην Αυστραλία το 1974 και είναι το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του McCartney στην μετά Beatles εποχή.
  • Στις 27 Ιουλίου 1974 ο John Denver πήγε για δύο εβδομάδες στο αμερικάνικο No.1 με το τραγούδι με “Annie’s Song”, που ήταν το δεύτερο No.1 του Denver. To τραγούδι ήταν αφιερωμένο στην σύζυγο του τραγουδιστή.
  • Στις 27 Ιουλίου 1985 ο Paul Young με την δική του εκτέλεση του τραγουδιού του Daryl Hall “Every Time You Go Away” ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart.
  • Στις 27 Ιουλίου 1996 οι Spice Girls έφτασαν για πρώτη φορά στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Wannabe”. Έμεινε για επτά εβδομάδες στο No.1 και έγινε η μεγαλύτερη επιυχία από γυναικείο γκρουπ παγκοσμίως με πωλήσεις πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα.
  • Στις 27 Ιουλίου 1944 γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Bobbie Gentry, μια απ’ τις πρώτες γυναίκες καλλιτέχνες της country που έγραφε τα δικά της τραγούδια και έκανε και την παραγωγή των τραγουδιών της. Μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν το “Ode to Billie Joe” του 1967 με πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια  και 4 εβδομάδες στο Νο.1 του Αμερικάνικου Chart.