• Στις 20 Ιουλίου 1968 οι αμερικανοί Iron Butterfly μπήκαν στο άλμπουμ chart με το δεύτερο άλμπουμ τους που είχε τον τίτλο ‘In-A-Gadda-Da-Vida’. Το άλμπουμ περιέχει το ομώνυμο τραγούδι που είναι διαρκείας 17 λεπτών και καταλάμβανε όλη την δεύτερη πλευρά του δίσκου. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.
  • Στις 20 Ιουλίου  1963 οι Jan and Dean πήγαν στο Νο.1 του αμερικανικού singles chart με το τραγούδι “Surf City” ένα τραγούδι όχι μόνο γραμμένο απ τους Beach Boys αλλά να κάνουν και φωνητικά. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το Νο.26.
  • Στις 20 Ιουλίου 1945 γεννήθηκε η αμερικανίδα τραγουδίστρια Kim Cannes που το 1981 είχε το Νο.1 single “Betty Davis Eyes”.
  • Στις 20 Ιουλίου 1947 γεννήθηκε στην Autlan de Novarra στο Mexico ο Μεξικανός κιθαρίστας Carlos Santana. Με τραγούδια όπως τα “Black Magic Woman”, “Jingo”, “Evil Ways”, “Oye Como Va”, “Soul Sacrifice” μέχρι τα  “Smooth” που πήγε στο Νο.1 του αμερικάνικου chart για 11 εβδομάδες , “Corazon Espinado”, “ (Da Le) Yalleo”, “Maria, Maria” απ’ το βραβευμένο με οκτώ βραβεία Grammy άλμπουμ ‘Supernatural’ .
  • Στις 20 Ιουλίου 1964 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής τραγουδοποιός και κιθαρίστας Chris Cornell, γνωστός ως ο τραγουδιστής του Ροκ γκρουπ απ’ το Seattle τους Soundgarden και στην συνέχεια των Audioslave. O Cornell πέθανε ξαφνικά στο Detroit on 17 May 2017 μετά από μια παράσταση με τους Soundgarden.