• Στις 17 Ιουλίου 2019 η μπαλάντα των Snow Patrol, με τίτλο “Chasing Cars” πήρε τον τίτλο του πιο πολυπαιγμένου τραγουδιού στο ραδιόφωνο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον 21ο αιώνα. Το τραγούδι που πρωτοκυκλοφόρησε το 2006 ουδέποτε έφτας εστο Νο.1, αυτό που έκανε όμως ήταν απείρως πιο εντυπωσιακό. Έμεινε στα charts για πάνω από 3 χρόνια.

  • Στις 17 Ιουλίου 1976 ο Demis Roussos ανέβηκε για 1η και μοναδική φορά στο No.1 του single chart του Ηνωμένου Βασιλείου με το EP ‘The Roussos Phenomenon’. To EP περιλάμβανε τα τραγούδια “My Friend The Wind” και “Forever and Ever”.
  • Στις 17 Ιουλίου 1993 οι Take That είχαν το πρώτο τους No.1 single στην Βρετανία με το τραγούδι “Pray”. Αυτό ήταν το πρώτο απ’ τα οκτώ συνολικά No.1, που τους έκαναν την πιο πετυχημένη boy band την δεκαετία των 90’ς στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στις 17 Ιουλίου 1941 γεννήθηκε στο Swansea της Ουαλίας ο μουσικός Spencer Davis, ιδρυτής του Spencer Davis Group που είχε τις Νο.1 επιτυχίες στην Βρετανία “Keep on Running” και “Somebody Help Me”. Στις ΗΠΑ έφτασε μέχρι το Νο.7 με το “Gimme Some Lovin’”. Μέλη του συγκροτήματος εκτός απ’ τον Spencer Davis που έπαιζε κιθάρα, ήταν οι Muff Winwood στο μπάσο, ο Pete York στα ντραμς και ο πολύς κύριος Steve Winwood στην φωνή, κιθάρα και πλήκτρα. Ο Steve Winwood έμεινε στο γκρουπ μέχρι και την επιτυχία του 1967 “I’m A Man”.
  • Στις 17 Ιουλίου 1963 γεννήθηκε στο Eaglewood του New Jersey στις ΗΠΑ η τραγουδίστρια της Soul του RnB και της Jazz, Regina Belle.  Μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν το “A Whole New World, Aladdin’s Theme” που τραγουδάει μαζί με τον Peabo Pearson, απ’ την ταινία Aladdin που πήγε στο Νο.1 στις ΗΠΑ το 1993 και το  Νο.12 στην Βρετανία. Άλλες επιτυχίες της είναι τα “Baby Come to Me” και “Make It Like It Was”,