• Στις 16 Ιουλίου 2000 οι Coldplay πάνε στο Νο.1 των βρετανικών άλμπουμ με το 1ο τους άλμπουμ που έχει τίτλο ‘Parachutes’. Στο άλμπουμ υπάρχει μια σειρά από τραγούδια που κυκλοφόρησαν σε single και έγιναν επιτυχίες τα : “Shiver”, “Yellow”, “Trouble” και “Don’t Panic”. To ‘Parachutes’ κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο Άλμπουμ Alternative μουσικής το 2002.
  • Στις 16 Ιουλίου 2001 o πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Take That, o Robbie Williams πήγε για 2 εβδομάδες στο Νο.1 του βρετανικού singles chart με το single “Eternity / The Road To Mandalay”. Αυτό ήταν το 4ο Νο.1 Του Robbie Williams.
  • Στις 16 Ιουλίου 1941 γεννήθηκε στην Jamaica ο τραγουδιστής Desmond Dekker. Ο Dekker με το συγκρότημα The Aces είχαν το 1969 το No.1  τραγούδι στο Ηνωμένο Βασίλειο με το “Israelites”, που στις ΗΠΑ έφτασε μέχρι το No.9. ο Desmond Dekker πέθανε στις 25 Μαΐου 2006.
  • Στις 16 Ιουλίου 1952 γεννήθηκε στην Virginia των ΗΠΑ ο Αμερικανός ντράμερ, πολυοργανίστας  και συνθέτης Stewart Copeland που έγινε ευρύτατα γνωστός ως ο ντράμερ του Βρετανικού συγκροτήματος Police. Επίσης είναι γνωστός για τις συνθέσεις του για κινηματογραφικές ταινίες. Υπήρξε επίσης μέλος του βρετανικού Progressive συγκροτήματος Curved Air με τους οποίους είχε την Νο.4 επιτυχία “Back Street Luv”, to 1971. Με τους Police είχε το Νο.1 σε Βρετανία και ΗΠΑ με το τραγούδι “Every Breath You Take” αλλά και άλλα τέσσερα βρετανικά No.1 singles.