• Στις 14 Ιουλίου 1979 η Donna Summer κατέγραψε το 3ο της No.1 στο αμερικάνικο singles chart με το τραγούδι “Bad Girls”  ενώ την ίδια ακριβώς ημέρα και το άλμπουμ της με τον ίδιο τίτλο ανέβηκε στο Νο.1 του άλμπουμ chart και έμεινε εκεί για πέντε εβδομάδες. Η έμπνευση για το τραγούδι της ήρθε όταν ένας αστυνομικός κατηγόρησε μια απ’ τις βοηθούς της ότι ήταν “του δρόμου”
  • Στις 14 Ιουλίου 1986 η Madonna πήγε στο Νο.1 των βρετανικών singles με το τραγούδι “Papa Don’t Preach” που ήταν το δεύτερό της Νο.1 στην Βρετανία. Η Madonna είχε επίσης και το No.1 στο άλμπουμ chart με το ‘True Blue’.
  • Στις 14 Ιουλίου 1912 γεννήθηκε στο Okemah της Oklahoma ο Woodrow Wilson ‘Woody’ Guthrie. Περίφημος τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Folk αλλά και τραγουδιών διαμαρτυρίας  στα 1930’s και στα 1940’s. Η δουλειά του είχε πολλή μεγάλη επιρροή στον νεαρό Bob Dylan. O Woody Guthrie παντρεύτηκε 3 φορές και έκανε οκτώ παιδιά. Αυτός που ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του ήταν ο γιός του Arlo Guthrie. Ο Woody Guthrie απεβίωσε στις 3 Οκτωβρίου 1967.