• Στις 12 Ιουλίου 1962 ο Ray Charles ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart με την μπαλάντα του Don Gibson “I Can’t Stop Loving You”. Ήταν το μοναδικό Νο.1 του ray Charles στην Βρετανία. Περιλαμβάνεται στο άλμπουμ ‘Modern Sounds in Country and Western Music’ του μεγάλου καλλιτέχνη.
  • Στις 12 Ιουλίου 1969 το ντουέτο Zager and Evans πήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart για επτά εβδομάδες με το τραγούδι “In The Year 2525, (Exordium And Terminus)”. Το τραγούδι ανέβηκε στο Νο.1 και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι  Zager and Evans δεν έκαναν άλλη επιτυχία ήταν One Hit Wonder, αλλά τι hit ήταν αυτό. Η μοναδική περίπτωση στην ιστορία που One Hit Wonder πάει στο Νο.1 σε ΗΠΑ και Βρετανία.
  • Στις 12 Ιουλίου 1980 η Olivia Newton-John συνεργάζεται με τους Electric Light Orchestra και πάνε στην κορυφή του Βρετανικού singles chart με το τραγούδι “Xanadu”, απ’ την ομώνυμη ταινία> Αυτό ήταν το 3ο Νο.1 της Olivia Newton John στην Βρετανία.
  • Στις 12 Ιουλίου 1943 γεννήθηκε στο Bouth της Αγγλίας η Christine Perfect που όταν παντρεύτηκε τον μπασίστα και μέλος των Fleetwood Mac έγινε γνωστή ως Christine McVie, τραγουδίστρια τραγουδοποιός και κημπορντίστας αρχικά στο blues group Chicken Shack (ως Christine Perfect) και στην συνέχεια ως McVie στους Fleetwood Mac, που είχαν το Νο.1 τραγούδι “Dreams” απ’ το παγκόσμιο Νο.1 άλμπουμ ‘Rumours’.  Στο άλμπουμ των Fleetwood Mac Greatest Hits τα οκτώ απ’ τα τραγούδια είναι δικές της συνθέσεις. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Ivor Novello   για την συμβολή της στην μουσική απ’ την Βρετανική Ακαδημία Songwriters, Composers and Authors το 2014.
  • Στις 12 Ιουλίου 1947 γεννήθηκε στο Essex της Αγγλίας ο τραγουδιστής τραγουδοποιός και κιθαρίστας Wilko Johnson που έγινε γνωστός ως μέλος των Dr Feelgood. Μεγαλύτερη επιτυχία το “Milk And Alcohol” που έφτασε μέχρι το Νο.9 του Βρετανικού Τοπ.