• Στις 9 Ιουλίου 2006 οι Muse ανέβηκαν στο Νο.1 των βρετανικών άλμπουμ με το ‘Black Holes And Revelations’ και έμειναν στην πρώτη θέση για 2 εβδομάδες. Ήταν το πέμπτο άλμπουμ του συγκροτήματος και το δεύτερο Νο.1.
  • Στις 9 Ιουλίου 1955 ο Bill Haley & His Comets ανέβηκαν στο Νο.1 του αμερικανικού singles chart με το “Rock Around The Clock” έμεινε στην πρώτη θέση για 8 εβδομάδες έγινε ένα απ τα μεγαλύτερα σουξέ όλων των εποχών.
  • Στις 9 Ιουλίου οι Police ανέβηκαν για 8 εβδομάδες στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “Every Breath You Take” που πήγε στο Νο.1 και στην Βρετανία. Το τραγούδι υπάρχει στο άλμπουμ ‘Synchronicity’. Ο Sting που έγραψε το τραγούδι κέρδισε το βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς, ενώ οι Police κέρδισαν το Grammy για την καλύτερη POP ερμηνεία.
  • Στις 9 Ιουλίου 1983 οι Wham είχαν το 1ο τους Νο.1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο  με το πρώτο τους δίσκο που είχε το τίτλο ‘Fantastic!’. Το άλμπουμ έμεινε στο chart για 116 εβδομάδες.
  • Στις 9 Ιουλίου 1988 οι Cheap Trick είχαν το πρώτο και μοναδικό τους Νο.1 με το “The Flame” στο αμερικάνικο singles chart.
  • Στις 9 Ιουλίου 1988 ο 18χρονος Χαβανέζος Glenn Medeiros πήγε στο Νο.1 του βρετανικού singles chart με το τραγούδι “Nothing’s Gonna Change My Love For You
  • Στις 9 Ιουλίου 1929 γεννήθηκε ο Lee Hazlewood Aμερικανός τραγουδιστής που έγραψε την επιτυχία της Nancy Sinatra “These Boots Are Made For Walking” ενώ παρέα με την Sinatra μπήκαν στο Top 20 με το «Jackson”.
  • Στις 9 Ιουλίου 1946 γεννήθηκε στο Forfar της Σκωτίας ο Ronald Belford Scott γνωστός σαν Bon Scott τραγουδιστής του μεγάλου αυστραλέζικου Rock συγκροτήματος AC/DC απ το 1974 μέχρι τον θάνατο του το 1980. Μεγάλωσε μέχρι 6 χρόνων στην Σκωτία και το 1952 μετακόμισε με την οικογένεια του στην Μελβούρνη. Ο Bon Scott βρέθηκε νεκρός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ενός φίλου του στο Λονδίνο στις 19 Φεβρουαρίου 1980. Η ιατροδικαστική έκθεση μιλά για οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ
  • Στις 9 Ιουλίου 1959 γεννήθηκε ο Jim Kerr τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Σκωτσέζικου συγκροτηματος Simple Minds, που το 1985 έφτασαν στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart  ‘Don’t You, Forget About Me’, και το 1989 στο No.1 των βρετανικών singles με το τραγούδι  ‘Belfast Child’. Οι Simple Minds είχαν πάνω από 20 Top 40 επιτυχίες στην Βρετανία ενώ το 2016 κέρδισε το βραβείο Ivor Novello Award for Outstanding Song Collection.
  • Στις 9 Ιουλίου 1959 ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Marc Almond, ο οποίος ως μέλος του συγκροτήματος Soft Cell πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το  ‘Tainted Love’, ενώ σαν σόλο καλλιτέχνης ανέβηκε στο No.1 των singles της Βρετανίας με το τραγούδι του Gene Pitney, ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’.
  • Στις 9 Ιουλίου 1975 γεννήθηκε ο Aμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Jack White ιδρυτής και αρχηγός των White Stripes που είχαν το Νο.1 άλμπουμ στην Βρετανία ‘Elephant’ το 2003. Ο Jack White ήταν επίσης μέλος των Raconteurs και των Dead Weather.