• Το 1978 η πολύμηνη βασιλεία του ‘Saturday Night Fever’ στην κορυφή τους αμερικάνικου άλμπουμ chart φτάνει στο τέλος της. Υπεύθυνος γι’ αυτό ο  Σκωτσέζος Gerry Rafferty και το άλμπουμ του ‘City to City’. Εξαιρετικό άλμπουμ, με πιο γνωστά τραγούδια τα “Baker Street”, “Right Down The Line”, ”Stealin’ Time” και “City to City”
  • Το 1972 στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart βρίσκεται για τρεις εβδομάδες ο Bill Withers με το “Lean On Me” που ήταν και το μοναδικό του Νο.1, ενώ στην Βρετανία πήγε μέχρι το No.18.
  • To 1972 στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στην Βρετανία, στο Νο.1 είναι ένα Αμερικανός πιτσιρικάς που ονομάζεται Donny Osmond (γνωστός ως μέλος των Osmonds) με την διασκευή του τραγουδιού  του Paul Anka “Puppy Love”, που ήταν το 1ο απ’ τα τρία συνολικά Νο.1 που είχε.
  • To 1995 οι TLC ξεκίνησαν μια πορεία 7 εβδομάδων στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “Waterfalls”, που ήταν το δεύτερο Νο. 1 του συγκροτήματος στις ΗΠΑ, ενώ στην Βρετανία έφτασε μέχρι το Νο.4
  • Το 1963 γεννήθηκε στο Anchorage του Kentucky η Joan Osborne, Αμερικανίδα ταργουδίστρια και τραγουδοποιός που το 1996 έφτασε στο Νο.6 του singles chart στην Βρετανία με το εξαιρετικό “One Of Us”. Ακούστε την εκπληκτική διασκευή που κάνει στο “Shake Your Hips” των Rolling Stones.