• Το 1979 οι B-52s κυκλοφόρησαν το πρώτο τους και ομώνυμο άλμπουμ που περιέχει ένα απ’ τα εμβληματικά τους τραγούδια, την επιτυχία “Rock Lobster”.
  • Το 2003 η Beyonce πήγε για 3 εβδομάδες στο Νο.1 του βρετανικού singles chart με το τραγούδι “Crazy In Love” στο οποίο συμμετέχει και ο Jay-Z. Στο κομμάτι γίνεται χρήση απ’ το τραγούδι των Chi-Lites’ το “Are You My Woman (Tell Me So)” ap’ to 1970. To “Crazy In Love” πήγε στο Νο.1 του αμερικάνικου chart για 8 εβδομάδες.
  • To 1925 γεννήθηκε στο Highland Park του Michigan ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Bill Haley. Ο Haley έγινε διάσημος όταν το τραγούδι που ερμήνευσε μαζί με το συγκρότημά τους τους Comets, το περίφημο “Rock Around The Clock” έγινε Νο.1 τόσο στην Αμερική όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν απ’ τους πρώτους που έκαναν το Rock ‘n Roll γνωστό στις ΗΠΑ και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Κατά την διάρκεια της καριέρας του είχε κι άλλες επιτυχίες με τα “See You Later Alligator” και “ Shake Rattle & Roll” και συνολικά πούλησε πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους. Ο Haley πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου 1981.
  • Το 1974 το τραγούδι “Rock The Boat” απ’ τους Hues Corporation έγινε το πρώτο disco τραγούδι που ανέβηκε στην κορυφή του Hot 100 στις ΗΠΑ.