Στις 5 Ιουλίου 1954 ο 19χρονος Elvis Presley έκανε την πρώτη του ηχογράφηση όταν πήγε στην Sun Records στο Memphis για να γράψει ένα τραγούδι που θα το έκανε δώρο στην μητέρα του. Η Sun Records ανήκε στον Sam Philips που είχε σαν βοηθό την  Marion Keisker που ακούγοντας τις δοκιμές του Presley αντιλήφθηκε ότι είχε μπροστά της μια εξαιρετική περίπτωση και ειδοποίησε αμέσως τον Sam Philips που αμέσως κανόνισε να έρθουν κάποιοι session μουσικοί για να συμμετέχουν στην ηχογράφηση. Οι μουσικοί αυτοί ήταν ο κιθαρίστας Scotty Moore και ο μπασίστας Bill Black.

Το τρίο δοκίμασε διάφορα τραγούδια σε διαφορετικά στυλ, μέχρι να καταλήξουν σ’ ένα blues τραγούδι του Arthur “Big Boy” Crudup απ’ το 1946 το  “That’s All Right”, που το έπαιξαν σε πιο γρήγορο ρυθμό. Αυτό άρεσε στον Sam Philips και τους έβαλε να το ηχογραφήσουν ακριβώς έτσι. Πολλοί ιστορικοί θεωρούν πως αυτό είναι το πρώτο rock τραγούδι στην ιστορία.

Το τραγούδι δόθηκε στον τοπικό DJ Dewey Phillips του ραδιοσταθμού WHBQ και στις 8 Ιουλίου του 1954 ο Dewey έγινε ο πρώτος ραδιοφωνικός DJ που έπαιξε τραγούδι του Elvis Presley. H αποδοχή του κόσμου στο τραγούδι ήταν τεράστια κι έτσι το τραγούδι έπαιζε πολύ συχνά στο show του Dewey ο οποίος στην συνέχεια έφερε τον Presley στον σταθμό και του πήρε συνέντευξη.

Στις 5 Ιουλίου 2004, ακριβώς 50 χρόνια μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού, το “That’s Alright Mama” ξανακυκλοφόρησε και ενώ στις ΗΠΑ δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση, στην Βρετανία πήγε μέχρι το Νο.3 του singles chart και μπήκε και στα charts στην Αυστραλία και τον Καναδά.

Well, that’s all right, mama
That’s all right for you
That’s all right mama, just anyway you do
Well, that’s all right, that’s all right
That’s all right now mama, anyway you do

Mama she done told me
Papa done told me too
‘Son, that gal your foolin’ with
She ain’t no good for you
But, that’s all right, that’s all right
That’s all right now mama, anyway you do

I’m leaving town, baby
I’m leaving town for sure
Well, then you won’t be bothered with
Me hanging ’round your door
Well, that’s all right, that’s all right
That’s all right now mama, anyway you do