• Το 1968 οι Small Faces ανέβηκαν στο No.1 των άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο με το ‘Ogden’s Nut Gone Flake’ και έμειναν εκεί για 6 εβδομάδες. Στο άλμπουμ που το σχήμα του εξωφύλλου του έμοιαζε με κουτί καπνού, υπάρχει και η επιτυχία τους “Lazy Sunday”.  Οι Small Faces ήταν οι  Ronnie Lane, Kenney Jones, Steve Marriott, Ian McLagan και Stanley Unwin.
  • To 1961 o Del Shannon ανέβηκε στο No.1 στην Βρετανία με το single “Runaway”. Ήταν το μοναδικό Νο.1 του Del Shannon στην Βρετανία και το πρώτο απ’ τα 14 Top 40 Hits στο Ηνωμένο Βασίλειο
  • To 1974 o Gordon Lightfoot με το τραγούδι του “Sundown” πήγε στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart. Το τραγούδι γράφτηκε για το κορίτσι που είχε τότε ο Gordon Lightfoot.
  • To 1974 o Γαλλο-Αρμένιος καλλιτέχνης Charles Aznavour ανέβηκε στην κορυφή του βρετανικού singles chart με το τραγούδι “She”, που ήταν και το μοναδικό Νο.1 του καλλιτέχνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Το 1991 ο Jason Donovan πήγε για Τρίτη φορά στο βρετανικό No.1 με το single “Any Dream Will Do” που ήταν γραμμένο απ’ τους περίφημους Andrew Lloyd Webber και Tim Rice για το μιούζικαλ του 1968 ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. Ο Donovan είχε τον βασικό ρόλο στην καινούργια Λονδρέζικη παραγωγή.
  • To 1911 γεννήθηκε ο συνθέτης Bernard Herrmann, που έγραφε κυρίως μουσική για ταινίες και είχε πολύ συχνή συνεργασία με τον μεγάλο Alfred Hitchcock, is born Max Herman in New York City. Ο Herrmann ήταν βραβευμένος με Oscar και BAFTA. Έγραψε την μουσική για τις ταινίες The Man Who Knew Too Much, Vertigo, North by Northwest, Psycho, Torn Curtain του Alfred Hitchcock αλλά και για την ταινία TaxiDriver
  • Το 1945 γεννήθηκε στην Βόρεια Καρολίνα η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Little Eva. H Little Eva δούλευε σαν baby sitter για την Carole King και τον σύζυγό της Gerry Goffin. Είχαν γράψει ένα τραγούδι και της ζήτησαν να το τραγουδήσει. Το τραγούδι είχε τον τίτλο Locomotion και με αυτό η Little Eva πήγε στην κορυφή του Αμερικάνικου singles chart και έφτασε μέχρι το Νο.2 στην Βρετανία. Η Little Eva πέθανε στις 10 Απριλίου 2003.
  • Το 1948 γεννήθηκε στο Nottingham της Αγγλίας ο ντράμερ Ian Paice. Έγινε γνωστός ως ο ντράμερ των Deep Purple και είναι το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος που δεν άλλαξε απ’ την ίδρυσή του. Εκτός απ’ τους Deep Purple συνεργάστηκε με τους Whitesnake και Gary Moore.