• Το 1944 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο κιθαρίστας Geoffrey Arnold Beck γνωστός ως Jeff Beck. Ο Jeff Beck ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Eric Clapton στους Yardbirds. Σαν solo καλλιτέχνης κυκλοφόρησε το “Hi-Ho Silver Lining”, στην συνέχει ίδρυσε το Jeff Beck Group, στο οποίο συμμετείχε στο τραγούδι  ο Rod Stewart. Το 1973 σχημάτισε το Hard Rock τρίο Beck, Bogart and Appice που κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ, που περιέχει μια εκπληκτική εκτέλεση του “Superstition” του Stevie Wonder. To 1975 κυκλοφορεί το άλμπουμ Blow By Blow που βάζει την δική του κατεύθυνση στην jazz-rock fusion. Το άλμπουμ είναι παραγωγή του George Martin. H πορεία του έκτοτε διανθίζεται από μια σειρά άλμπουμ πολλά απ’ τα οποία είναι εξαιρετικά και με συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Robert Plant, Jimmy Page, Nile Rogers,(στους Honeydrippers, που είχαν το Νο.3 single στις ΗΠΑ “Sea of Love”)  Manu Katché,  Joss Stone , Rosie Bones  και άλλους.
  • To 1965 οι Hollies θα ανέβουν στην πρώτη θέση των singles στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τη σύνθεση του Αμερικανού Clint Ballard, Jr “I’m Alive”, Αυτό ήταν το πρώτο απ’ τα δύο συνολικά No.1 των Hollies που είχαν πάνω από 25 Top 40 επιτυχίες.
  • Το 1977 οι Jacksons πήγαν στο No.1 στην Βρετανία με το τραγούδι “Show You The Way To Go”. Οι Jacksons ήταν οι τέσσερεις απ’  τους πέντε Jackson 5 και συμπεριλαμβανόταν και ο Michael Jackson στα μέλη του.
  • Το 1989 ο Paul McCartney είχε το 7ο No.1 solo άλμπουμ στην Βρετανία με το  ‘Flowers In The Dirt’, που περιλάμβανε την επιτυχία “My Brave Face”.
  • To 2007 οι White Stripes θα πάνε στην κορυφή των άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο με το ‘Icky Thump’ που ήταν το 6ο και τελευταίο άλμπουμ του ντουέτου. Το ‘Icky Thump’ κέρδισε το βραβείο Grammy για το «Καλύτερο Άλμπουμ Alternative Μουσικής» το 2008.
  • Το 1944 γεννήθηκε στο Whitby της Βόρειας Αγγλίας ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Arthur Brown, που ήταν γνωστός για τις εντυπωσιακές θεατρικές εμφανίσεις του και παραστάσεις του. Το 1968 έφτασε στο Νο.1 στην Βρετανία με το τραγούδι “Fire” με τους The Crazy World of Arthur Brown.
  • Το 1945 γεννήθηκε ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Colin Blunstone που ήταν μέλος των Zombies και είχαν 4 επιτυχίες στις ΗΠΑ με τα τραγούδια “She’s Not There”, “Tell Her No”, “She’s Coming Home” και “Time of the Season” ενώ σαν σόλο είχε τις επιτυχίες “Say You Don’t Mind”, “I Don’t Believe in Miracles” και “What Becomes Of The Broken Hearted”.
  • To 1947 γεννήθηκε στην Κορνουάλλη της Αγγλίας ο Mick Fleetwood, που ήταν ντράμερ και αρχηγός του συγκροτήματος Fleetwood Mac με τους οποίους είχε στην Βρετανία την Νο.1 επιτυχία “Albatross” το 1968. Επίσης είχαν επιτυχίες με τα τραγούδια “Man of the World” και “Oh Well”. To 1977 έκαναν τεράστια παγκόσμια επιτυχία στις με το No.1 άλμπουμ ‘Rumors’ και κατέκτησαν και την κορυφή των singles στις ΗΠΑ με το “Dreams”.