• Το 1984 γεννήθηκε στο Bangor της Ουαλίας η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Aimee Anne Duffy που έγινε γνωστή απλά ως Duffy. Η Ουαλή τραγουδίστρια έφτασε μέχρι το Νο.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2008 με το single “Mercy”. To άλμπουμ με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της με τον τίτλο Rockferry που κυκλοφόρησε το 2008 κέρδισε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και το βραβείο Grammy για ‘Το Καλύτερο Pop Φωνητικό Album’.
 • Το 1957 ο Lonnie Donegan θα πάει στο Νο.1 των βρετανικών singles με το τραγούδι “Gamblin’ Man / Putting On The Style”, το τραγούδι είναι το δεύτερο Νο.1 του καλλιτέχνη the singers και κυκλοφόρησε τόσο σε δίσκο 78 στροφών όσο και σε 7ιντσο βινύλιο.
 • Το 1960 ο Eddie Cochran ανέβηκε στο No.1 στην Βρετανία με το τραγούδι “Three Steps To Heaven”.
 • To 1962 το soundtrack της ταινίας ‘West Side Story’  πήγε στο No.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά, καθώς στην συνέχεια θα ανέβει ξανά και ξανά συνολικά 7 φορές στην 1η θέση με σύνολο παραμονής εκεί για 13 εβδομάδες.
 • Το 1973 οι 10cc θα έχουν το πρώτο απ’ τα 3 συνολικά No.1 που είχαν στο Ηνωμένο Βασίλειο με το single ”Rubber Bullets”. Προηγουμένως είχαν άλλο ένα Νο.1 το “Neanderthal Man” αλλά ως Hotlegs.
 • Το 1973 ο George Harrison θα ξεκινήσει μια πορεία 5 εβδομάδων στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ με το ‘Living In The Material World’, που ήταν το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Harrison και το δεύτερο Νο.1. Ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι και το “Give Me Love (Give Me Peace on Earth)”.
 • To 1984 οι Duran Duran κάθισαν για 2 εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “The Reflex”, που ήταν το πρώτο Νο.1 του βρετανικού γκρουπ στις ΗΠΑ. Το τραγούδι περιέχεται στο τρίτο άλμπουμ των Duran Duran ‘Seven and the Ragged Tiger’.
 • Το 1990 ο Elton John κάνει ακόμη μια επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και με το τραγούδι “Sacrifice” θα πάει στο Νο.1 στο βρετανικό singles chart. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο το τραγούδι ήταν το πρώτο solo Νο.1 του Elton John στην Βρετανία καθώς σε προηγούμενα Νο.1 τραγουδούσε μαζί με άλλους καλλιτέχνες.
 • To 1996 o Bryan Adams θα καταλάβει την πρώτη θέση στα άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο με το ’18-Till I Die’. Την ίδια ημέρα στις ΗΠΑ τα πράγματα «σκληραίνουν» και στην πρώτη θέση είναι οι Metallica με το 6ο τους στούντιο άλμπουμ  που έχει τίτλο ‘Load’. Μέχρι σήμερα το ‘Load’ έχει πουλήσει μόνο στις ΗΠΑ πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα.
 • To 1938 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής και εικαστικός καλλιτέχνης Alan Vega, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως ως μέλος του ντουέτου Suicide. Αλλά και η σόλο καριέρα του ήταν πρωτοποριακή και αξιοπρόσεκτη. Ο Vega πέθανε στις 16 Ιουλίου 2016.
 • Το 1940 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Βρετανός τραγουδιστής ηθοποιός και …οικονομικός δημοσιογράφος Terence Nelhams-Wright που έγινε γνωστός με το καλλιτεχνικό Adam Faith. Ο Faith το 1959 είχε το Νο.1 single ”What Do You Want”, αλλά και 20 ακόμη top 40 τραγούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Faith απεβίωσε στις 8 Μαρτίου 2003 από καρδιακή προσβολή.
 • Το 1975 γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Kate Victoria Tunstall  που έχει γνωστή ως KT Tunstall και το 2005 πήγε στην Τρίτη θέση των βρετανικών άλμπουμ με το ‘Eye To The Telescope’. Η επιτυχία του τραγουδιού της “Suddenly I See” κέρδισε το βραβείο Ivor Novello ως ‘Το Καλύτερο Τραγούδι του 2006’.