• Το 1949 γεννήθηκε στην Αλαμπάμα ο τραγουδιστής τραγουδοποιός και παραγωγός Lionel Richie, ο οποίος αρχικά έκανε επιτυχία με το συγκρότημα  Commodores όταν το 1978 έφτασαν στο Νο.1 στις ΗΠΑ και στην Βρετανία με το τραγούδι “Three Times A Lady”. Στην συνέχει ο Lionel Richie έκανε σόλο καριέρα με πολύ μεγάλη επιτυχία, είχε το Νο.1 hit σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο με την μπαλάντα “Hello” με τα “Say You, Say Me”, “Stuck on You”, “Running with the Night” “All Night Long (All Night)”και “Penny Lover” μεταξύ άλλων. Το 1985 έγραψε μαζί με τον Michael Jackson το ‘We Are the World’ για το οποίο τιμήθηκε με 4 βραβεία Grammy. O Richie κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα  ‘Best Original Song’ για το “Say You, Say Me” και το βραβείο Oscar για το ίδιο τραγούδι για την ταινία ‘White Nights’.
  • To 1999, τo Λονδρέζικο Funk/Acid Jazz group Jamiroquai πήγε στο Νο.1 των άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο με το ‘Synkronized’, που ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους που έφτανε στην κορυφή στην Βρετανία. Τραγούδια που ξεχωρίζουν τα “Canned Heat”, “Supersonic” και “Black Capricorn Day”
  • To 1924 γεννήθηκε στο Tennessee o κιθαρίστας Chet Atkins, ο κιθαρίστας είχε μεγάλη επιρροή στον George Harrison και στον Mark Knopfler, με τον οποίο μάλιστα ηχογράφησαν το 1990 το εξαιρετικό  άλμπουμ ‘Neck and Neck’ που βρίσκει και τους δύο κιθαρίστες σε εξαιρετική φόρμα να διαχειρίζονται με μεγάλη ευαισθησία την country προσθέτοντας jazz στοιχεία. O Chet Atkins πέθανε στο Nashville στις 30 Ιουνίου του 2001.
  • Το 1942 γεννήθηκε στο Hawthorne της California o Brian Wilson τραγουδιστής και τραγουδοποιός με τους Beach Boys που το 1966 πήγαν στο No.1 με το single “Good Vibrations” τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Βρετανία. Είχαν ακόμη δεκάδες  άλλα τραγούδια στο Top 40.  To άλμπουμ τους του 1966 ‘Pet Sounds’ θεωρείται ένα απ’ τα πιο επιδραστικά έργα στην ιστορία της μουσικής.