Το 1977 οι Fleetwood Mac πάνε για πρώτη και μοναδική φορά στο No.1 στο αμερικάνικο singles chart με το “Dreams”, απ’ το άλμπουμ τους ‘Rumors’. H Stevie Nicks λέει ότι το έγραψε σε δέκα λεπτά στο Record Plant studio στο Sausalito της California. Στην Βρετανία πήγε μέχρι το Νο.24

Το 1955 το πολύ γνωστό “Unchained Melody” από την «άγνωστη ταινία» Unchained έγινε Νο.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο τραγουδισμένο απ’ τον Jimmy Young, μια ολόκληρη δεκαετία πριν το κάνουν επιτυχία οι Righteous Brothers. Ο Jimmy Young θα έκανε άλλες δέκα Top 40 επιτυχίες πριν γίνει ένας απ’ τους πλέον επιτυχημένους Βρετανούς ράδιο DJ’s.

To 1961 γεννήθηκε η Αγγλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Alison Moyet που έκανε μεγάλη επιτυχία το 1982 με τους Yazoo με το “Only You” αλλά και σαν solo καλλιτέχνης με την διασκευή της δημιουργίας των Allan Roberts και Doris Fisher που είχε τραγουδήσει η μεγάλη Billie Holiday, “That Ole Devil Called Love” που πήγε μέχρι το Νο.2 του Βρετανικού singles chart.

To 1973 οι Αμερικανοί Stories κυκλοφορούν την διασκευή της επιτυχίας των Hot Chocolate “Brother Louie” κάνοντας μια κάπως διαφορετική ενορχήστρωση κατάφεραν να το στείλουν τον Αύγουστο στην κορυφή του αμερικάνικου singles chart. Οι Stories όμως ήταν αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν ‘One Hit Wonder’, δεν κατάφεραν κάνουν άλλη επιτυχία.

Το 1988 ο  Rick Astley πήγε στο Νο.1 στην Βρετανία με το τραγούδι “Together Forever” αυτό έσπρωξε τον George Michael μια θέση πιο κάτω με το “One More Try” και την Debbie Gibson στο Νο.3 με το “Foolish Beat”.

Το 1988 ο Bruce Hornsby & the Range πάνε στο Νο.1 του Adult Contemporary chart με το “The Valley Road”.