Το 1967 Οι Beatles ανεβαίνουν στο Νο.1 του βρετανικού άλμπουμ chart και θα μείνουν εκεί για 23 εβδομάδες με ένα απ’ τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών το ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band’. Η ηχογράφηση του άλμπουμ άρχισε  τον Δεκέμβριο του 1966 και διήρκεσε  129 ημέρες. Αν και όλα τα τραγούδια είναι εξαιρετικά, ξεχωρίζουν τα “With A Little Help From My Friends”, “Lucy in the Sky with Diamonds” και “A Day in the Life”.

To 1969 και επτά χρόνια μετά την Νο.1 επιτυχία του στην Αμερική με το “Sheila” ο Tommy Roe θα ανέβει στο Νο.1 στα βρετανικά singles με το Dizzy το οποίο θα πάει στο Νο.1 και στις ΗΠΑ.

To 1983 οι Police πάνε για 4 εβδομάδες στο No.1 στην Βρετανία με το “Every Breath You Take” το πέμπτο και τελευταίο τους Νο.1. Περιλαμβάνεται στο άλμπουμ ‘Synchronicity’ και με το τραγούδι αυτό ο Sting κέρδισε το βραβείο Grammy για το «Τραγούδι της Χρονιάς» και οι Police το βραβείο Grammy για την «Καλύτερη Pop Ερμηνεία» στα βραβεία Grammy το 1984.

Το 1984 ο Bruce Springsteen κυκλοφόρησε το άλμπουμ του “Born In The USA” που ήταν ,το best seller toy 1985 στις ΗΠΑ και το πλέον επιτυχημένο άλμπουμ του Springsteen μέχρι σήμερα. Απ’ το άλμπουμ βγήκαν 7 Top 10 singles. Τα “Dancing In The Dark” στο No.2, το “Born In The U.S.A. στο No.9, το “Cover Me”  στο No.7, το “Glory Days” στο No.5, το “ I’m Goin’ Down” στο No.9, το “ I’m On Fire” στο No.6 και “My Hometown” επίσης στο Νο.6. Το ‘Born In The U.S.A. θεωρείται σαν ένα απ’ τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών τόσο από κριτικούς λαι απ’ το κοινό. Βρίσκεται στην λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone Magazine.

To 2006 η Sandi Thom πήγε στο No.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τραγούδι “I Wish I Was A Punk Rocker, (with flowers in My Hair)”. To περίεργο είναι ότι το τραγούδι αρχικά κυκλοφόρησε από άλλη δισκογραφική εταιρεία, τον Οκτώβριο του 2005 και έφτασε μέχρι το Νο.55.