• Το 1966 ο Frank Sinatra θα ανέβει στο No.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το πολύ γνωστό “Strangers In The Night”, που ήταν το δεύτερο Νο.1 του Σινάτρα στην Βρετανία. Πήγε στο Νο.1 και στις ΗΠΑ και το άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο ήταν το πιο πετυχημένο εμπορικά άλμπουμ του Σινάτρα.  Με το τραγούδι αυτό ο Σινάτρα κέρδισε το βραβείο Grammy για την Καλύτερη ανδρική Pop Ερμηνεία, το βραβείο Grammy για τον δίσκο της χρονιάς και ο Ernie Freeman το βραβείο Grammy για την καλύτερη Ενορχήστρωση για συνοδεία τραγουδιστή ή instrumentalist to 1967.
  • Το 1957 Ο Johnnie Ray βάζει το τρίτο του No.1 στην Βρετανία με το τραγούδι “Yes Tonight Josephine”. O Αμερικανός τραγουδιστής ήταν κουφός απ’ το δεξί του αυτί από 13 ετών λόγω ενός ατυχήματος. Αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει καριέρα στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • To 1973 o Paul McCartney θα καταλάβει ταυτόχρονα το Νο.1 στα άλμπουμ και στα singles στις ΗΠΑ με το άλμπουμ ‘Red Rose Speedway’ και το τραγούδι ‘My Love’ αντίστοιχα. Το “My Love” έμεινε στην κορυφή για 4 εβδομάδες.
  • Το 1979 η Donna Summer θα πάει για τρείς εβδομάδες στο No.1 των αμερικάνικων singles με το χορευτικό “Hot Stuff”. Ήταν το δεύτερο Νο.1 της Donna Summer. Στην Βρετανία πήγε μόλις μέχρι το No.11.
  • Το 1984 οι Wham! Ήχαν την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία στην Βρετανία με το No.1 τραγούδι τους με τίτλο “Wake Me Up Before You Go Go”. To κομμάτι ήταν δημιουργία  αλλά και παραγωγή George Michael.
  • Το 1941 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Charlie Watts, που είναι ο ντράμερ των Rolling Stones απ’ το  1963, με τους οποίους είχε τεράστια επιτυχία με πάνω από 35 τραγούδια στο Top 40 πολλά εκ των οποίων στο Νο.1.  Ο Watts έχει δημιουργήσει και την δική του ορχήστρα την Charlie Watts and his Big Band. To 2006, o Watts έγινε μέλος του Modern Drummer Hall of Fame.