Το 1949 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο κιθαρίστας, τραγουδιστής Francis Rossi που είναι συνιδρυτής του συγκροτήματος Status Quo. Το γκρουπ έχει πάνω από 60 επιτυχίες στα charts περισσότερα από κάθε άλλη ροκ μπάντα. 22 από αυτά τα τραγούδια μπήκαν στο βρετανικό Top 10. Ενώ είχαν και το τραγούδι “Down, Down” να πηγαίνει μέχρι την κορυφή του chart στην Βρετανία. Άλλες επιτυχίες τους είναι τα “Rockin’ All Over The World”, “Rain”, “Pictures Of Matchstick Men”, “Whatever you Want”.

Το 1961 ο Ricky Nelson πήγε στο No.1 στο singles chart στις ΗΠΑ για δύο εβδομάδες με το “Travelin’ Man” στην πίσω πλευρά του δίσκου ήταν το τραγούδι του Gene Pitney “Hello Mary Lou” που έγινε Νο.1 στην Βρετανία.

Το 1965 το άλμπουμ του Bob Dylan ‘Bringing It All Back Home’ γίνεται No.1 στην Βρετανία, το δεύτερο άλμπουμ του Dylan που πάει στο Νο.1. Ξεχωρίζουν τα “Subterranean Homesick Blues”, “Maggie’s Farm”, “Mr. Tambourine Man”, “It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding)” και “It’s All Over Now, Baby Blue”.

To 1965 οι Beach Boys θα βρεθούν για δύο εβδομάδες στην κορυφή του αμερικάνικου Singles chart με το “Help Me Rhonda”, και ήταν το δεύτερο Νο.1 των Beach Boys,

Το 1945  γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Gary Brooker, άγγλος τραγουδιστής τραγουδοποιός, πιανίστας ιδρυτής και αρχηγός του συγκροτήματος Procol Harum. Το 1967 οι Procol Harum είχαν την No.1 επιτυχία με το τραγούδι “A Whiter Shade Of Pale” που είναι ένα απ’ τα πολύ λίγα τραγούδια που ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Είχαν επίσης τις επιτυχίες “Homburg” και “Conquistador”. Ο Brooker έχει συνεργαστεί με τους Robin Trower,  Eric Clapton, Alan Parsons και Ringo Starr.

To 1967 γεννήθηκε στο Manchester o Άγγλος τραγουδιστής τραγουδοποιός και κιθαρίστας Noel Gallagher ιδρυτής των Oasis. To πρώτο τους single το 1994 με τίτλο “Supersonic” πήγε μέχρι το Νο.31 του Βρετανικού singles chart. Tην ίδια χρονιά σκαρφάλωσαν στην κορυφή των άλμπουμ με το ‘Definitely Maybe’. Το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘Be Here Now’ έγινε το άλμπουμ με τις πιο γρήγορες πωλήσεις στην ιστορία των βρετανικών άλμπουμ. Το 1ο τους Νο. 1 single ήρθε με το “Some Might Say” το 1995. Ακολούθησαν μια σειρά από πετυχημένα άλμπουμ και άλλα 7 Νο.1 στο βρετανικό singles chart. Οι διαμάχες όμως του Noel με τον αδελφό του Liam έφεραν την διάλυση των Oasis. O Noel τώρα έχει το δικό του συγκρότημα τους Noel Gallagher’s High Flying Birds.