Το 1911  γεννήθηκε στο Mississippi ο θρυλικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός των blues Robert Johnson o οποίος επηρέασε με το έργο του μουσικούς όπως ο Muddy Waters, o Elmore James, o Eric Clapton, οι Rolling Stones και οι Led Zeppelin μεταξύ άλλων. Δυστυχώς ο Robert Johnson «έφυγε» σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Το 1940 γεννήθηκε στο New Jersey, ο τραγουδιστής του Rock n Roll, Ricky Nelson ο οποίος είχε τις επιτυχίες “Poor Little Fool”  και “Hello Mary Lou”  και ακόμη πάνω από 30 Top 40 επιτυχίες στις ΗΠΑ

Το 1951 γεννήθηκε o Philip Bailey στο Denver του Colorado ο Αμερικανός R&B, soul  και  funk τραγουδιστής και τραγουδοποιός με τους Earth Wind & Fire. Ως solo τραγουδιστής έκανε Νο.1 επιτυχία στην Βρετανία με το τραγούδι   “Easy Lover”  ντουέτο με τον Phil Collins.  Ο Bailey είχε χαρακτηριστική φωνή που εκτείνονταν σε 4 οκτάβες με ιδιαίτερο falsetto και έχει κερδίσει 7 βραβεία Grammy.

Το 1964 οι Beatles κατέλαβαν στην κυριολεξία το Αμερικάνικο Νο.1 για 14 συνεχόμενες εβδομάδες με τα τραγούδια “I Want To Hold Your Hand”  για επτά εβδομάδες, “She Loves You” για 2 εβδομάδες και το “Can’t Buy Me Love” για 5 εβδομάδες.

Το 1976 οι ABBA έφτασαν για Τρίτη φορά στο Βρετανικό Νο.1 με το τραγούδι “Fernando” που θα ήταν και η μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία με πωλήσεις πάνω από δέκα εκατομμύρια.

Το 1982 ο Paul McCartney πήγε στο Νο.1 του Βρετανικού άλμπουμ chart με το ‘Tug Of War’. Ήταν το πέμπτο άλμπουμ του McCartney που πήγαινε στο Νο.1. Στο άλμπουμ υπάρχει και ένα ντουέτο με τον Paul McCartney και τον Stevie Wonder με τον τίτλο “Ebony & Ivory”

To 1993 οι Aerosmith πήγαν κατευθείαν στην κορυφή του Αμερικάνικου άλμπουμ chart με το “Get A Grip”. To άλμπουμ πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα και οι Aerosmith κέρδισαν με αυτό 2 βραβεία Grammy.

To 2005 o Bruce Springsteen πήγε στο Νο.1 των άλμπουμ του Αμερικάνικου Chart με το “Devils and Dust” που ήταν το 13ο Νο.1 άλμπουμ του