Ο Glen Travis Campbell γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1936 στο Billstown του Arkansas και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην απόλυτη φτώχεια. Για να βοηθήσει την οικογένειά του δούλευε σε χωράφια μαζεύοντας μπαμπάκι για 1.25 δολάρια τις 100 λίμπρες αλλά δουλεύοντας εξαντλητικά απ’ το πρωί ως το βράδυ με το ζόρι μάζευες 80 με 90 λίμπρες.

Ο Glen ήταν το 7ο απ’ τα 12 παιδιά της οικογένειας και άρχισε να ασχολείται με την κιθάρα από 4 ετών με μια κιθάρα αξίας 5 δολαρίων που το έκανε δώρο ο πατέρας του. Φυσικά έμαθε μόνος του κιθάρα ασκούμενος όταν τέλειωνε την δουλειά στα μπαμπάκια, ακούγοντας δίσκους και ραδιόφωνο. Θαύμαζε τον Django Reinhardt για τον οποίο έλεγε ότι ήταν ότι καλύτερο είχε ακούσει ποτέ.

Στα 17 του πήγε στην  Albuquerque στο New Mexico και άρχισε να παίζει στην ορχήστρα του θείου του, ενώ το 1958 έκανε την δική του μπάντα τους Western Wranglers παίζοντας ακατάπαυστα 6 και 7 νύχτες την εβδομάδα.

Το 1960 πήγε στο Los Angeles για να γίνει session μουσικός. Βρήκε δουλειά στην μουσικοεκδοτική εταιρεία American Music όπου έγραφε τραγούδια και έκανε demos. Τα demos τον έκαναν περιζήτητο session μουσικό.

Έτσι ο Campbell συμμετέχει σε άπειρες ηχογραφήσεις καλλιτεχνών στους οποίους περιλαμβάνονται οι: Beach Boys, Bobby Darin, Frank Sinatra (στο “Strangers in The Night”, Ricky Nelson, Dean Martin, Nat King Cole, στο “I’m a Believer” των Monkees, Nancy Sinatra, Merle Haggard, Jan and Dean, στο “You’ve Lost That Lovin’ Feelin’” των Righteous Brothers,  Bing Crosby, Sammy Davis Jr., Doris Day, Bobby Vee, The Everly Brothers, Paul Revere & the Raiders, Wayne Newton, The Kingston Trio, Roger Miller, Gene Clark, Lou Rawls, Claude King, Lorne Greene και Elvis Presley. Με τον Presley έγιναν φίλοι όταν συμμετείχε στην ηχογράφηση του soundtrack της ταινίας ‘Viva Las Vegas’. Όπως έλεγε και ο Presley μεγάλωσε στην φτώχεια μαζεύοντας μπαμπάκι.

Ο Campbell δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει μουσική, αλλά εκτός από κιθάρα έπαιζε  μπάντζο, μαντολίνο και μπάσο.

Μέχρι τo 1966 ο Glen Campbell δεν  είχε επιτυχία με κάποιο τραγούδι και η Capitol με την οποία είχε συμβόλαιο σκεφτόταν να τον σταματήσει.  Αλλά τότε έκανε το πρώτο Τοπ 20 country τραγούδι με το “Burning Bridges” στις αρχές του 1967. Ακολούθησε το “Gentle on My Mind” που έγινε μεγάλη επιτυχία για να έχει στην συνέχεια ακόμη  μεγαλύτερη επιτυχία με το “By the Time I Get to Phoenix” και το “Wichita Lineman” ένα τραγούδι γραμμένο απ’ τον Jimmy Webb που έφτασε στο Νο. 3 του Billboard Top 100.

Οι επιτυχίες πλέον δεν σταματούσαν και με τα “Rhinestone Cowboy” και “Southern Nights” πήγε στο Νο.1 των US singles.

O Glen Campbell έμεινε ενεργός μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2010 όχι μόνο σαν μουσικός αλλά και άπειρες εμφανίσεις σε τηλεοπτικά show. To 2014 διαγνώστηκε με Αλτζχαιμερ και απεβίωσε απ’ την νόσο στις 8 Αυγούστου 2017 στο Nashville του Tennessee σε ηλικία 81 ετών.