Γεννήθηκε στο Huntington της Νέας Υόρκης στις 27 Μαρτίου 1970, πατέρας της ήταν ο Alfred Roy Carey  Αφροαμερικανός και με ρίζες από Βενεζουέλα και μητέρα της η Patricia Hickey  με καταγωγή απ’ την Ιρλανδία. Της έδωσαν το όνομα Mariah. Φυσικά μιλάμε για την αμερικανίδα τραγουδίστρια MariahCarey

Η οικογένειά της έγινε στόχος ρατσιστικών επιθέσεων εξαιτίας της πολυφυλετικής καταγωγής της.

Το 1988 έδωσε ένα demo της στον τότε πρόεδρο της Columbia Tommy Mottola  (το οποίο θα πατρευόνταν το 1993 και μέχρι το 1998) και αυτό οδήγησε στην υπογραφή συμβολαίου με την Columbia Records. H Columbia ξόδεψε 1 εκατομμύριο δολάρια για την προβολή του 1ου της άλμπουμ που είχε τον τίτλο ‘Mariah Carey’ και απ’ το οποίο βγήκαν 5 singles τα 4 απ’ αυτά (“Vision of Love” , Love Takes Time , “Someday” και “I Don’t Wanna Cry”) έγιναν No.1 στις ΗΠΑ.

Το 1994 κυκλοφόρησε το εορταστικό άλμπουμ ‘Merry Christmas’ που πούλησε πάνω από 15 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι μέχρι σήμερα το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ενώ το τραγούδι “All I Want for Christmas” έχει κερδίσει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα.

Το 1995 το τραγούδι “One Sweet Day” σε συνεργασία με το γκρουπ Boys II Men κρατάει το ρεκόρ παραμονής στην 1η θέση του Top 100 με 16 εβδομάδες.

Η Carey η οποία διαθέτει μια εντυπωσιακή έκταση φωνής σε πέντε οκτάβες έχει συνολικά 18 τραγούδια της να έχουν φτάσει στην κορυφή Top 100, και αυτό είναι το ρεκόρ για γυναίκα καλλιτέχνη.

Το 2000 και μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια στα οποία είχε τουλάχιστον ένα Νο.1 τραγούδι στα charts, έφυγε απ’ την Columbia και υπέγραψε συμβόλαιο με την Virgin Records αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Mariah Carey έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες όπως οι  Whitney Houston, Boyz II Men, Jay-Z, Snoop Dogg, Carole King, Celine Dion, Michael Jackson, 98 Degrees, Missy Elliott, Aretha Franklin, Shania Twain, Nicki Minaj και πολλούς ακόμη.

Έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είναι μία απ’ τις καλλιτέχνιδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 5 βραβεία Grammy 19  Παγκόσμια Μουσικά Βραβεία,  δέκα  Αμερικάνικα Μουσικά Βραβεία και 15 Βραβεία Μουσικής του Billboard.