Στις 26 Μαρτίου 2000 o Santana πήγε στην κορυφή των άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο με το φοβερό και τρομερό ‘Supernatural’ . Το ‘Supernatural’ κέρδισε εκείνη την χρονιά 8 βραβεία Grammy μεταξύ των οποίων εκείνο του Άλμπουμ της Χρονιάς.

Στο άλμπουμ περιέχονται μεταξύ άλλων οι Νο.1 επιτυχίες “Smooth” και “Maria, Maria” αλλά και πολλά έξοχα τραγούδια. Ένα από αυτά που είναι σε συνεργασία του Santana με το Μεξικάνικο γκρουπ Maná είναι το “Corazón Espinado” και στην φωνή είναι ο τραγουδιστής των  Maná, Fher Olvera.

Οι Maná φτιάχτηκαν στο Jalisco της Guadalajara στο Μεξικό το 1986 και θεωρούνται το πιο πετυχημένο Λατινοαμερικάνικο συγκρότημα όλων των εποχών με πωλήσεις άνω των 40 εκατομμυρίων άλμπουμ. Με την συνεργασία τους λοιπόν ο Carlos Santana ηχογράφησε το “Corazón Espinado” που σε ελεύθερη μετάφραση θα πει Πληγωμένη Καρδιά.

Το τραγούδι ήταν το πέμπτο single που βγήκε απ’ το ‘Supernatural’  και δεν έγινε επιτυχία στις ΗΠΑ αλλά στην κυριολεξία τα «έσπασε» στις Λατινικές χώρες. Στα Latin Grammy Awards του 2000 κέρδισε τον τίτλο του «Δίσκου της Χρονιάς» και της «Καλύτερης Ροκ Ερμηνείας από Συγκρότημα ή Ντουέτο».

Στην τελετή των βραβείων Grammy το τραγούδι παρουσίασαν ο Santana με τους Maná.

Esa mujer me está matando
Me ha espinado el corazón
Por más que trato de olvidarla
Mi alma no da razón

Mi corazón aplastado
Dolido y abandonado
A ver, a ver, tú sabes, dime mi amor
¿Cuánto amor?
Y que dolor nos quedó

Ay, corazón espinado
(Cómo duele, me duele mamá)
Ay, cómo me duele el amor

Como duele, como duele el corazón
Cuando uno es bien entregado
Pero no olvides mujer que algún día dirás
Ay, ay, ay, como me duele el amor

Ay, corazón espinado
(Cómo duele, me duele mamá)
Ay, cómo me duele el amor

Ay, corazón espinado

Ay, cómo me duele el…