Στις 24 Μαρτίου 1948 γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας ο Lee Oskar Levitin, ο μικρός Lee Oskar απέκτησε την 1η του φυσαρμόνικα στα 6 του, σε μια περιοχή που κάθε παιδί στην γειτονιά είχε την δική του φυσαρμόνικα.

Στα 18 αποφάσισε να πάει στις ΗΠΑ , πρώτα στην Νέα Υόρκη και μετά στο Los Angeles. Εκεί συνάντησε τον θρυλικό τραγουδιστή των Animals, Eric Burdon.

O Burdon είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει τον Lee Oskar και την φυσαρμόνικά του μαζί με τον σαξοφωνίστα Charles Miller. Αυτή ήταν η μαγιά για να φτιαχτεί το συγκρότημα των War μαζί με τους Harold Brown και Howard Scott.

Οι War έδωσαν το απαραίτητο «αέρα» στον αυτοσχεδιασμό της φυσαρμόνικας του Lee Oskar, άλλωστε ο ήχος αυτός ήταν απ’ τα βασικά συστατικά του ήχου των War.

O Lee Oskar ήταν αναπόσπαστο μέρος των War για 24 συναπτά έτη. Το 1992 όμως υπήρξε διαφωνία για το σήμα WAR και έτσι ο Lee Oskar ακολούθησε για λίγο solo καριέρα, αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στην δημιουργία εργοστασίου που θα κατασκευάζει υψηλής ποιότητας φυσαρμόνικες, άλλωστε ποιος θα ήταν καταλληλότερος απ’ τον μάγο της φυσαρμόνικας, τον βιρτουόζο, τον master.

Η εταιρεία του ονομάστηκε Lee Oskar Harmonica έχει ξεπεράσει ήδη τα 35 χρόνια λειτουργίας και είναι περίφημη τόσο για τα πολύ ποιοτικά μουσικά όργανα που παράγει για διάφορα είδη μουσικής, αλλά και για την δυνατότητα αντικατάστασης όποιων τμημάτων της φυσαρμόνικας έχουν φθαρεί.

Ο Lee Oskar όμως δεν σταμάτησε την ενασχόλησή του με την μουσική, καθώς μαζί με Harold Brown, Howard Scott και B.B. Dickerson που όλοι τους είναι αρχικά μέλη των War έχουν φτιάξει την Low Rider Band.