Στις 13 Μαρτίου 1993 ο Eric Clapton ανέβηκε στο Νο.1 του άλμπουμ chart των ΗΠΑ και έμεινε στην κορυφή για 3 εβδομάδες.

Το ‘Unplugged’ αποτελεί μέχρι σήμερα το πλέον επιτυχημένο live album όλων των εποχών με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια αντίτυπα, αλλά και δύο βραβεία Grammy.

Τα τραγούδια που περιλαμβάνει το εξαιρετικό αυτό άλμπουμ είναι τα: Το Signe του Eric Clapton, το Before You Accuse Me (Take a Look at Yourself) του Ellas McDaniel, το Hey Hey του Big Bill Broonzy, την επιτυχία Tears in Heaven των Eric Clapton & Will Jennings, το Lonely Stranger του Clapton, το Nobody Knows You When You’re Down and Out του Jimmy Cox, η αργόσυρτη ακουστική όμορφη διασκευή της Layla, το Running on Faith του Jerry Lynn Williams το Walkin’ Blues του θρύλου Robert Johnson, η Alberta του Leadbelly, το San Francisco Bay Blues του Jesse Fuller, το Malted Milk του Robert Johnson, Old Love των Eric Clapton και Robert Cray και το Rollin’ and Tumblin’ του Muddy Waters.

Η ηχογράφηση έγινε στα τηλεοπτικά/κινηματογραφικά Bray Studios στην Αγγλία, μπροστά σε κοινό στα πλαίσια της σειράς MTV Unplugged.

Στην ηχογράφηση συμμετείχαν οι Eric Clapton – φωνή, και ακουστική κιθάρα, Andy Fairweather Low – ακουστική κιθάρα, μαντολίνο και φυσαρμόνικα, ο Chuck Leavell στα πλήκτρα, ο Nathan East στο ακουστικό μπάσο και φωνητικά, ο Steve Ferrone  σε ντραμς και κρουστά, ο Ray Cooper – κρουστά και οι Katie Kissoon & Tessa Niles στα φωνητικά.

Πολλοί κριτικοί έγραψαν καλά λόγια για το ‘Unplugged’ του Clapton, αλλά αρκετοί ήταν και αυτοί που το έθαψαν λέγοντας πράγματα όπως  «ένα μπλουζ άλμπουμ για γιάπις», αλλά ακόμη κι αυτοί δεν μπόρεσαν παρά να παραδεχτούν ότι είναι ένα καλό άλμπουμ. Χωρίς αμφιβολία είναι κάτι πολύ περισσότερο απ’ αυτό.

Ακούστε μερικά απ’ τα τραγούδια και πείτε μας την γνώμη σας.