Στις 12 Μαρτίου 1971 οι Allman Brothers Band έπαιξαν την πρώτη μέρα απ’ τις παραστάσεις δύο ημερών στο  Fillmore East και ηχογράφησαν το ομώνυμο πρωτοποριακό άλμπουμ τους, που ήταν και αυτό που τους καθιέρωσε.

Οι Allmans έπαιξαν και την προηγούμενη μέρα στο Fillmore East σαν support του Johnny Winter.

To ‘At Fillmore East’ ήταν το πρώτο live των Allman Brothers.

To άλμπουμ περιέχει μια εκπληκτική εκτέλεση του “Statesboro Blues” του Blind Willie McTell, το “You Don’t Love Me” του Willie Cobbs σε μια απίστευτη 19λεπτη εκτέλεση καθώς και τα δικά τους αριστουργήματα “In Memory of Elisabeth Reed” του Dickey Betts και το απίστευτο “Whipping Post” του Gregg Allman, χωρίς να υστερούν βέβαια τα “Stormy Monday” και “Hot Landa”

Χωρίς αμφιβολία ένα ιστορικό άλμπουμ, που είχε και εμπορική επιτυχία καθώς πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και στις 25 Οκτωβρίου του 1971 έγινε Χρυσό.

Στο άλμπουμ υπάρχει μια απίστευτη συνεργασία μεταξύ των μουσικών, αλλά αυτοί που πραγματικά ξεχωρίζουν είναι ο Gregg Allman στα πλήκτρα  και την φωνή και η πραγματικά ανεπανάληπτη κιθάρα του Duane Allman. Όμως ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας πρέπει να το πιστώσουμε στον παραγωγό Tom Dowd και το editing που έκανε καθώς και ο τρόπος που κατάφερε να φωτίσει τις πιο καλές στιγμές του συγκροτήματος.