Στις 2 Μαρτίου 1996 στην Νο.1 θέση στο βρετανικό chart βρίσκονται οι Oasis με το τραγούδι “Don’t Look Back In Anger” από το δεύτερο άλμπουμ τους ‘What’s The Story Morning Glory’. Είναι το πρώτο single των Oasis στο οποίο τραγουδάει ο Noel Gallagher και όχι ο αδελφός του Liam, που ήταν ο τραγουδιστής του γκρουπ.

Το τραγούδι είναι σύνθεση του Noel Gallagher που ήταν ο βασικός συνθέτης και κιθαρίστας των Oasis. Το “Don’t Look Back In Anger” ήταν το 2ο τραγούδι των Oasis που πήγε στο Νο.1.

Ο Noel Gallagher είπε στον Liam να διαλέξει πιο τραγούδι μεταξύ των “Wonderwall” και “Don’t Look Back In Anger” ήθελε να τραγουδήσει, εκείνος διάλεξε το “Wonderwall” κι έτσι ο Noel τραγούδησε το  “Don’t Look Back In Anger”.

Οι Beatles και ειδικά ο John Lennon είχαν τεράστια επίδραση στους Oasis και αυτό φαίνεται και στο τραγούδι αυτό, καθώς η εισαγωγή στο πιάνο είναι ξεπατικωμένη απ’ το “Imagine” και οι στίχοι “So I start a revolution from my bed” είναι αναφορά τόσο στο “Revolution” των Beatles όσο και στην περίφημη σκηνή των Lennon – Ono στο κρεβάτι για να προωθήσει την ειρήνη.

To “Don’t Look Back in Anger” έγινε ένας ύμνος αλληλεγγύης μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. Τρεις μέρες μετά την βομβιστική επίθεση στις 22 Μαΐου 2017 στην Manchester Arena μετά από μια συναυλία της Ariana Grande, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ανθρώπων, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να τηρήσουν ένα λεπτό σιγής προς τιμήν των θυμάτων. Μετά τη σιωπή,  ο κόσμος άρχισε να τραγουδάει το “Don’t Look Back In Anger” σε ένδειξη συντροφικότητας.

Slip inside the eye of your mind
Don’t you know you might find
A better place to play
You said that you’d never been
But all the things that you’ve seen
Will slowly fade away

So I start a revolution from my bed
‘Cause you said the brains I had went to my head.
Step outside, summertime’s in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain’t ever gonna burn my heart out

And so Sally can wait, she knows it’s too late as we’re walking on by
Her soul slides away, but don’t look back in anger I heard you say

Take me to the place where you go
Where nobody knows if it’s night or day
But please don’t put your life in the hands
Of a Rock n Roll band ….