Ο γεννημένος στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου 1951 βρετανός Rocker Steve Harley, είδε το πρώτο φως ως Steven Nice. Δυστυχώς σε ηλικία μόλις 2 ετών χτυπήθηκε από πολιομυελίτιδα και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ενηλικίωσής του μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία.

Δοκίμασε την τύχη του στην δημοσιογραφία αλλά τελικά το 1973 δημιούργησε το συγκρότημα Cockney Rebel με τους Jean Paul Crocker κιθάρα, στο μπάσο τον Paul Jeffreys, στα πλήκτρα τον Milton Reame James και τον Stuart Elliott στα ντραμς.

Υπέγραψε συμβόλαιο με την ΕΜΙ και κυκλοφόρησε το 1ο άλμπουμ με τίτλο The Human Menagerie, έβγαλε το “Judy Teen” σαν single και ήταν η πρώτη επιτυχία του γκρουπ.

Ακολούθησε το άλμπουμ Psychomodo που έγινε κι αυτό επιτυχία, αλλά οι σχέσεις του Harley με τον τύπο όλο και χειροτέρευαν. Διέλυσε τους Cockney Rebel και τους ξανάφτιαξε κρατώντας μόνο τον ντράμερ Stuart Elliot, πρόσθεσε τους Jim Cregan στην κιθάρα, τον μπασίστα George Ford και τον Duncan McKay στα πλήκτρα.

Με αυτή την σύνθεση, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Best Years of Our Lives το 1975 και απ’ το άλμπουμ αυτό προέκυψε το πρώτο τους Νο.1 το “Make Me Smile (Come Up and See Me)”. Ακολούθησε το εξαιρετικά επιτυχημένο με πάνω από 1 εκατομμύρια αντίτυπα Love’s a Prima Donna.

Διέλυσε πάλι τους Rebel μετακόμισε στις ΗΠΑ, ηχογράφησε το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου  Hobo With a Grin στο Los Angeles, αλλά ούτε αυτό ούτε το επόμενο, The Candidate κατάφεραν να ξαναφέρουν την επιτυχία.

Πάντως ο Steve Harley δεν σταμάτησε ποτέ μέχρι σήμερα να ασχολείται με την μουσική.