Στις 24 Φεβρουαρίου 1993 ο Eric Clapton που είχε προταθεί για 9 βραβεία Grammy έφυγε με τα 6 απ’ αυτά. Τα τρία για το τραγούδι του “Tears In Heaven” άλλα δύο για το άλμπουμ του ‘Unplugged’ και το Grammy  για το καλύτερο Rock τραγούδι για την ακουστική έκδοση της παλιάς του επιτυχίας με τους Derek & The Dominos, “Layla”.

Το τραγούδι είναι σύνθεση του Clapton με στίχους του Jim Gordon.

Στην ηχογράφηση της “Layla” ο Eric Clapton παίζει μια χειροποίητη ακουστική C.F. Martin & Co. του 1939, τον ήχο της οποίας ο Clapton χαρακτήρισε ως «απίστευτο», επίσης συμμετέχουν ο Andy Fairweather Low που παίζει ρυθμική ακουστική κιθάρα, ο Nathan East στο ακουστικό μπάσο και background φωνητικά οι Katie Kissoon  και Tessa Niles στα on background φωνητικά και ο Chuck Leavell στο piano.

Οι κριτικές για το τραγούδι σημειώνουν ότι η Unplugged έκδοση της “Layla” είναι πολύ χαμηλότονη και αργή σε σχέση με την original αλλά δεν παύει να σε γοητεύει, να αναδεικνύει την ικανότητα του Clapton στην ακουστική κιθάρα, ενώ εγκωμιαστικά σχόλια πήρε και ο Chuck Leavell για το jazzy ηχόχρωμα που προσθέτει στο τραγούδι.

Να σημειωθεί ότι η ακουστική που χρησιμοποίησε ο Clapton βγήκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s και η τιμή που ανέμεναν να πιάσει ήταν γύρω στις $80,000. Τελικά πουλήθηκε για $791,500 !!!

See if you can spot this one?

What will you do when you get lonely

No one waiting by your side?

You’ve been running, hiding much too long

You know it’s just your foolish pride

Layla, got me on my knees

Layla, begging, darling, please Layla

Darling, won’t you ease my worried mind?

Tried to give you consolation

Your old man had let you down

Like a fool, I fell in love with you

You turned my whole world upside down

Layla, got me on my knees

Layla, I’m begging, darling, please Layla

Darling, won’t you ease my worried mind?

Make the best of the situation

Before I finally go insane

Please don’t say we’ll never find a way

Tell me all my love’s in vain