Στις 20 Φεβρουαρίου 1967 γεννήθηκε ο Kurt Cobain τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός, ηγέτης του συγκροτήματος Nirvana. O Kurt Donald Cobain γεννήθηκε στο Aberdeen της πολιτείας Washington των ΗΠΑ.

O Cobain μαζί με τους Krist Novoselic και Aaron Burckhard έφτιαξε τους Nirvana το 1987 και καθιερώθηκαν σαν σημαντικό γκρουπ της σκηνής του Seattle, που αργότερα η μουσική αυτής έγινε γνωστή σαν Grunge.

Έφτασε στην επιτυχία με το single “Smells Like Teen Spirit” και το άλμπουμ Nevermind. Θεωρήθηκε ο «προφήτης» της Generation Χ.  Κάτι που ο ίδιος δεν αποδέχτηκε ποτέ καθώς είχε σημαντικά προβλήματα.

Δυστυχώς ο Kurt Cobain είχε σοβαρά θέματα στα προσωπικά του με τον γάμο του με την Courtney Love, είχε σοβαρό εθισμό με την ηρωίνη και έπασχε από κατάθλιψη.  Τελικά στις 8 Απριλίου 1994 αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις σε ηλικία 27 ετών.

Ο Kurt Cobain εισάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame μαζί με τους συντρόφους του στους Nirvana, Dave Grohl  και Novoselic το 2014

Το Rolling Stone Magazine τον κατέταξε στην 12η θέση των καλύτερων κιθαριστών όλων των εποχών, το MTV στην θέση 22 των μεγαλύτερων φωνών στην Μουσική και το Hit Parader στην 20η θέση των 100 Μεγαλύτερων Τραγουδιστών της Metal όλων των εποχών.