10 Φεβρουαρίου 1940 και ένα απ’ τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια από μεγάλη ορχήστρα Jazz, το “In the Mood” απ’ την ορχήστρα του Glenn Miller φτάνει στο Νο.1 του αμερικάνικου chart και έμεινε εκεί για 13 εβδομάδες.

H σύνθεση είναι του σαξοφωνίστα Joe Garland και οι στίχοι του Andy Razaf. Το “In The Mood” το ηχογράφησε το 1938 από την ορχήστρα του Edgar Hayes στην οποία δούλευε ο Garland. O Artie Shaw το παρουσίασε σ’ ένα κονσέρτο στα τέλη του 1938 αλλά δεν το ηχογράφησε. Ο Glenn Miller δούλεψε την ενορχήστρωση και το ηχογράφησε την 1η Αυγούστου 1939 για την εταιρεία Bluebird και τα υπόλοιπα είναι ιστορία, το “In The Mood” σάρωσε τα charts, ο Glenn Miller το έπαιζε συνέχεια στις συναυλίες του και στο ραδιόφωνο, ενώ το 1941 παρουσιάστηκε στην ταινία Sun Valley Serenade.

To “In The Mood” με τον Glenn Miller έχει επενδύσει μουσικά αναρίθμητες σειρές της τηλεόρασης αλλά και ταινίες όπως το Radio Days του , το Wild at Heart του David Lynch, το 1941 του Steven Spielberg και πολλές άλλες.

To 1983, η ηχογράφηση του Glenn Miller απ’ το  1939 «μπήκε» στο Grammy Hall of Fame, ενώ το 2004 η συγκεκριμένη ηχογράφηση «εισήχθη» στην  Εθνικό Μητρώο Ηχογραφήσεων της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου το οποίο αποτελείται από ηχογραφήσεις που θεωρούνται σημαντικές πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά.