Στις 9 Φεβρουαρίου 1942 γεννήθηκε στο Manhattan στην Νέα Υόρκη η Carol Joan Klein που έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό Carole King.

H Carole King σπούδαζε στο Queens College και εκεί γνώρισε τον σύζυγό της Gerry Goffin. Στα 18 της χρόνια ήταν ήδη σύζυγος και μητέρα. Στον λίγο διαθέσιμο χρόνο που είχε, άρχισε να γράφει τραγούδια με τον σύζυγό της.

Ο παραγωγός Don Kirshner τους υπέγραψε συμβόλαιο στην μουσική εκδοτική Aldon Music.

Το 1960 έγραψαν το Will You Love Me Tomorrow” για τις Shirelles, και ακολούθησε μια σειρά από επιτυχίες για αστέρια της pop  όπως το “The Loco-Motion” που το τραγούδησε η Little Eva που ήταν η babysitter του ζεύγους, ο Bobby Vee το “Take Good Care Of My Baby”, η Dusty Springfield το “Goin’ Back”, οι Herman’s Hermits “I’m Into Something Good”, και οι Monkees το “Pleasant Valley Sunday”. Η Carole King ήταν ιδιαίτερα περήφανη όταν άκουσε την Aretha Franklin να ερμηνεύει το “You Make Me Feel Like A Natural Woman.”

Η King ήθελε πάντα να γίνει τραγουδοποιός αλλά δεν ποτέ σκεφτεί να γίνει η ίδια τραγουδίστρια, όταν όμως ο γάμος της διαλύθηκε και με την καθοδήγηση του φίλου και μέντορά της James Taylor ξεκίνησε solo καριέρα.

Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1970 με τον τίτλο ‘Writer’ και ήταν εμπορική αποτυχία, αλλά ένα χρόνο αργότερα έβγαλε το ‘Tapestry’ στο οποίο ερμήνευε μερικά απ’ τα παλιά της τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες όπως τα “Will You Love Me Tomorrow?” και  “Natural Woman” αλλά και κάποια εξαιρετικά νέα τραγούδια σαν τα  “It’s Too Late”  και “I Feel the Earth Move”.

Η επιτυχία της Carole King με το ‘Tapestry’ ήταν σαρωτική. Το άλμπουμ πήγε στο Νο.1 του album chart στις ΗΠΑ, επίσης πήρε 4 βραβεία Grammy που περιλάμβαναν το βραβείο για το ‘Άλμπουμ της Χρονιάς’ για το Tapestry και το βραβείο για το ‘Τραγούδι της Χρονιάς’ για το τραγούδι “You’ve Got A Friend” που το έγραψε η King για τον φίλο της James Taylor.

Ακολούθησε μια σειρά από άλμπουμ που χωρίς να έχουν την επιτυχία του ‘Tapestry’ ήταν μέσα στο Top 10.

H Carole King συνεργάστηκε με δεκάδες καλλιτέχνες σε δικά της άλμπουμ όπως οι David Crosby, Graham Nash, Eric Clapton, David Sanborn ή με συμμετοχή της σε άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών όπως στο ‘Indianola Mississippi Seeds’ του B.B. King όπου έπαιζε πλήκτρα ή ως συνθέτης με την Mariah Carey.

Στα τέλη του 2012 η «Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου» της απένειμε το Gershwin Prize for Popular Song , η πρώτη γυναίκα που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο που δίνεται σε τραγουδοποιούς για το σύνολο του έργου τους. Το βραβείο της παραδόθηκε απ’ τον Πρόεδρο και την κυρία Obama σε κονσέρτο που έγινε στον Λευκό Οίκο προς τιμήν της στις 22 Μαΐου 2013. Τον Μάιο του 2013 έλαβε επίσης τιμητικό ντοκτορά για Μουσική από το Berklee College of Music.

Ακούστε μερικά απ’ τα πιο χαρακτηριστικά της τραγούδια: