Στις 31 Ιανουαρίου 1970 ένα απ’ τα ελάχιστα τραγούδια των Led Zeppelin που κυκλοφόρησαν σε single  έφτασε στην 4η θέση στο US Singles Chart και αυτή ήταν η υψηλότερη θέση που έφτασαν ποτέ σε singles οι Led Zeppelin.

To Whole Lotta Love ήταν το εναρκτήριο τραγούδι στο άλμπουμ τους Led Zeppelin II. Η σύνθεση ήταν των Zeppelin αλλά πάταγε πάνω στο “You Need Love” του Willie Dixon , τραγούδι που είχε ηχογραφήσει ο Muddy Waters το 1962.

Το 1985 η κατάληξη της αγωγής που έκανε ο Willie Dixon ήταν η καταβολή αποζημίωσης στον Willie Dixon και η αναφορά του ονόματός του στους συνθέτες του τραγουδιού.

Το τραγούδι είναι στην λίστα με τα 500 Greatest Songs of All Time του περιοδικού Rolling Stone, To περιοδικό Q το κατέταξε το 2009 στην 3η θέση με τα 100 Greatest Guitar Tracks. Και οι ακροατές του BBC Radio 2 ψήφισαν ότι το “Whole Lotta Love” περιέχει το καλύτερο riff  κιθάρας όλων των εποχών.

Η ηχογράφηση του “Whole Lotta Love” ήταν ιδιαίτερη, σ’ ότι αφορά τα συγκλονιστικά ντραμς του John Bonham που πάνω του στήθηκαν τα σόλο της κιθάρας του Jimmy Page, τα απίστευτα πραγματικά φωνητικά του Robert Plant και το μπάσο του John Paul Jones που δένει όλα αυτά στον ύμνο αυτόν του Rock.

Μετά την επιτυχία στις ΗΠΑ, η εταιρεία τους στην Βρετανία «έκοψε» το κομμάτι στα 3λεπτά και κάτι για να το κυκλοφορήσει σε single, κάτι που οι Led Zeppelin δεν ήθελαν με τίποτα κι έτσι κυκλοφόρησαν την εξής δήλωση: “Οι Led Zeppelin δεν είχαν καμία πρόθεση να κυκλοφορήσουν το ‘Whole Lotta Love’ σαν single καθώς αυτό γράφτηκε για να είναι μέρος ενός συνόλου που είναι το άλμπουμ.”

You need cooling
Baby I’m not fooling
I’m gonna send ya
Back to schooling

A-way down inside
A-honey you need it
I’m gonna give you my love
I’m gonna give you my love

Want to whole lotta love
Want to whole lotta love
Want to whole lotta love
Want to whole lotta love

You’ve been learning
Um baby I been learning
All them good times baby, baby
I’ve been year-yearning

A-way, way down inside
A-honey you need-ah
I’m gonna give you my love, ah
I’m gonna give you my love, ah oh

 

Advertisements