Όταν ο Stevie Wonder έγινε 21 ετών απέκτησε απόλυτο έλεγχο στην μουσική που θα κυκλοφορούσε, αυτό προέβλεπε η συμφωνία με την Tamla/Motown με μια μόνη εξαίρεση, η εταιρεία θα ήταν εκείνη που θα αποφάσιζε ποια τραγούδια θα κυκλοφορήσουν σε single. Κρατήστε το αυτό γιατί έχει την σημασία του.

Όταν ο Stevie Wonder ετοίμαζε το άλμπουμ Talking Book προσκάλεσε τον Jeff Beck να συμμετέχει σαν κιθαρίστας και η αμοιβή του θα ήταν ένα τραγούδι του θα έγραφε ο Stevie Wonder. Πράγματι ο Beck πήγε, ο Wonder του έδωσε  το “Superstition” στην σύνθεση του οποίου είχε και μια μικρή συμμετοχή και ο Jeff Beck.

Πριν όμως προλάβει να το ηχογραφήσει ο Beck ο Berry Gordy το αφεντικό της Motown πίεσε τον Wonder να το ηχογραφήσει αμέσως, πράγμα που έγινε, το Superstition κυκλοφόρησε και έγινε No.1 στις 27 Ιανουαρίου 1973 το δεύτερο Νο.1 του Stevie Wonder. To πρώτο το είχε κυκλοφορήσει 10 χρόνια νωρίτερα και μάλιστα με το όνομα Little Stevie Wonder.

O Beck έγινε έξαλλος με τον Wonder καθώς θεώρησε και όχι άδικα ότι έπεσε θύμα απάτης. Τελικά ο Beck το ηχογράφησε ως as Beck, Bogert and Appice και ενώ το άλμπουμ πήγε καλά το Superstition πέρασε λιγάκι απαρατήρητο.

Ο Stevie Wonder επειδή είχε πειραχτεί απ’ το θέμα που είχε δημιουργηθεί έδωσε στον Jeff Beck το τραγούδι   “Cause We’ve Ended As Lovers” το οποίο ο Beck το ηχογράφησε ως instrumental και το κυκλοφόρησε στο άλμπουμ Blow by Blow to 1975. To άλμπουμ ήταν μεγάλη επιτυχία και πιστοποίησε την μεγάλη κλάση του Beck ως κορυφαίου κιθαρίστα.

Το “Superstition” εκτός απ’ την μεγάλη επιτυχία που είχε με τον Stevie Wonder, έκανε μεγάλη εντύπωση και στην Live εκτέλεσή του, απ’ τον Stevie Ray Vaughan. Φαίνεται ότι ταίριαζε στους Stevie!!!

Very superstitious, writings on the wall
Very superstitious, ladders bout’ to fall
Thirteen month old baby, broke the lookin’ glass
Seven years of bad luck, the good things in your past

When you believe in things that you don’t understand
Then you suffer
Superstition ain’t the way

Very superstitious, wash your face and hands
Rid me of the problem, do all that you can
Keep me in a daydream, keep me goin’ strong
You don’t want to save me, sad is my song

When you believe in things that you don’t understand
Then you suffer
Superstition ain’t the way, yeh, yeh

Very superstitious, nothin’ more to say
Very superstitious, the devil’s on his way
Thirteen month old baby, broke the lookin’ glass
Seven years of bad luck, good things in your past

When you believe in things that you don’t understand
Then you suffer
Superstition ain’t the way, no, no, no