Στις 13 Ιανουαρίου 1968 ο Johnny Cash έδωσε δύο παραστάσεις στην φυλακή Folsom στην Καλιφόρνια. Η διαφορά με προηγούμενες παραστάσεις που είχε δώσει σε φυλακές είναι ότι η συγκεκριμένη ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε στο εξαιρετικό live άλμπουμ At Folsom Prison

To Folsom Prison Blues ήταν τραγούδι που έγραψε ο Johnny Cash το 1953 και το ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1955 για την Sun Records. To τραγούδι που είναι μια μίξη από δύο στυλ της folk μουσικής του train song και του prison song ήταν ένα απ’ τα εμβληματικά τραγούδια του Johnny Cash και ήταν το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε την συναυλία του στο Folsom.

Η εκρηκτική εκτέλεση στην Folsom Prison πήγε μέσα στο 1968 στο Νο.1 της Country Music για 4 εβδομάδες αλλά μπήκε και στο Top 40 του Hot 100 και αναζωογόνησε την καριέρα του Cash που είχε να δει top 40 τραγούδι απ’ το 1964. Ο Johnny Cash που είχε κάνει σκοπό του την μεταρρύθμιση των φυλακών και έδινε πολύ συχνά παραστάσεις σε φυλακές, δωρεάν, κυρίως στο Folsom και στο San Quentin.

O Cash έγινε πολύ δημοφιλής με την στάση του για τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Το επόμενο hit του ήταν το χιουμοριστικό “A Boy Named Sue” ηχογραφήθηκε στις φυλακές του San Quentin.

Στο “Folsom Prison Blues” παραγωγός και αυτός που επιμελήθηκε της ηχογράφησης ήταν ο Bob Johnston που ήταν διάσημος απ’ την δουλειά που είχε κάνει με τον Bob Dylan. Σύμφωνα με τον Johnston είπε στον Cash πριν ανέβει στην σκηνή «απλά βγες έξω και πες τους ποιός είσαι». O Johnny Cash έκανε ακριβώς και άνοιγε πάντα τις παραστάσεις με την φράση: “Hello, I‘m Johnny Cash.”

I hear the train a comin’
It’s rollin’ ’round the bend
And I ain’t seen the sunshine
Since, I don’t know when
I’m stuck in Folsom Prison
And time keeps draggin’ on
But that train keeps a-rollin’
On down to San Antone

When I was just a baby
My Mama told me, “Son
Always be a good boy
Don’t ever play with guns”
But I shot a man in Reno
Just to watch him die
When I hear that whistle blowin’
I hang my head and cry