Στις 8 Ιανουαρίου 1966 οι Beatles με το We Can Work It Out πήγαν για 11η φορά στο Νο.1 του US Singles Chart και έμειναν στην κορυφή για τρείς εβδομάδες.

Το τραγούδι το έγραψε ο Paul McCartney και αφορούσε την σχέση που είχε εκείνη την εποχή με την ηθοποιό Jane Asher και που δεν ήταν και στα καλύτερά της. Τελικά χώρισαν οριστικά το 1968.

Το τραγούδι αυτό γράφτηκε για να κυκλοφορήσει σε single την ίδια εποχή που ηχογραφούσαν και το άλμπουμ Rubber Soul, που και αυτό έφτασε στο Νο.1 του US Album chart την ίδια ακριβώς ημερομηνία.

H ηχογράφηση έγινε στα EMI Studios (που αργότερα έγιναν Abbey Road Studios) στο Λονδίνο στις 20 Οκτωβρίου 1965.

Υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το εάν το “We Can Work It Out” ήταν το   A-Side  τραγούδι γιατί στην θεωρητικά B-Side του δίσκου ήταν η σύνθεση του John Lennon,  “Day Tripper”. Κάτι που γινόταν πολύ συχνά με τα singles των Beatles που και τα δύο τραγούδια ήταν εξαιρετικά.

Στο “We Can Work It Out” ο John Lennon τραγουδάει το “life is very short” ενώ στο υπόλοιπο τραγουδάει ο Paul.

Οι Deep Purple διασκεύασαν Το “We Can Work It Out” στο άλμπουμ τους The Book of Taliesyn τον Δεκέμβριου του 1968.

Επίσης ο Stevie Wonder τραγούδησε την δική του εκδοχή στο άλμπουμ του Signed, Sealed & Delivered το 1970 και το κυκλοφόρησε σαν single τον Μάρτιο του 1971.

Άλλοι καλλιτέχνες που τραγούδησαν την δική τους version του τραγουδιού είναι οι : η Dionne Warwick, η Valerie Simpson, η Melanie, η Chaka Khan, η Maxine Brown, οι Brass Construction, ο Johnny Mathis, η Judy Collins,  οι Tesla,  ο Tom Jones, οι Steel Pulse, η Petula Clark και οι Humble Pie.

Try to see it my way,
Do I have to keep on talking till I can’t go on?
While you see it your way,
Run the risk of knowing that our love may soon be gone
We can work it out,
We can work it out

Think of what you’re saying
You can get it wrong and still you think that it’s alright
Think of what I’m saying,
We can work it out and get it straight, or say good night
We can work it out,
We can work it out