Στις 6 Ιανουαρίου 1973, η Carly Simon με το τραγούδι της You’re So Vain” πήγε στο Νο.1 του Αμερικάνικου Chart για 3 εβδομάδες. Στο τραγούδι κάνει φωνητικά ο Mick Jager.

Το τραγούδι “You’re So Vain” που σημαίνει «Είσαι τόσο Ματαιόδοξος» έχει γραφτεί απ’ την Simon για συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία δεν αποκαλύπτει.

Το 2015 όμως σε συνέντευξή της, αποκαλύπτει το ένα απ’ αυτά τα πρόσωπα τον ηθοποιό Warren Beatty, με τον οποίο είχε σχέση.

Μάλιστα για τον Beatty σχολίασε, ότι «μπορεί ο ίδιος να νομίζει ότι τον αφορά ολόκληρο το τραγούδι αλλά στην πραγματικότητα τον αφορά μόνο ένας στίχος ενώ οι υπόλοιποι αναφέρονται σε δύο άλλους άνδρες»

Οι φήμες εστιάζουν σε κάποιους απ’ τους Cat Stevens, Kris Kristofferson, με τους οποίους είχε σχέση κατά καιρούς, αλλά και τον πρώην σύζυγό της James Taylor, όπως και με τον ιδιοκτήτη της Geffen Records, David Geffen.

H Simon κατά καιρούς αφήνει διάφορα υπονοούμενα για διάφορους χωρίς όμως να επιβεβαιώνει για κανέναν.

Για τον μόνο που είπε ότι κάποιες φήμες που ακούστηκαν δεν ισχύουν ήταν για τον Mick Jager, γιατί όπως εξήγησε δεν το γνώριζε όταν έγραψε το “You’re So Vain

Αυτό που είπε για τον Jagger ήταν να τον ευχαριστήσει για την συμμετοχή του στα φωνητικά, γιατί ανέβασε το επίπεδο του δίσκου, ακόμη κι αν αυτό είχε σαν συνέπεια να πρέπει να  ξανατραγουδήσει απ’ την αρχή ξανά και ξανά κατ’ απαίτηση της παραγωγής για να ταιριάζει με τα backing vocals του Mick Jager.

You walked into the party
Like you were walking on a yacht
Your hat strategically dipped below one eye
Your scarf, it was apricot
You had one eye on the mirror
As you watched yourself Gavotte
And all the girls dreamed that they’d be your partner
They’d be your partner, and

You’re so vain
You probably think this song is about you
You’re so vain,
I’ll bet you think this song is about you
Don’t you?
Don’t you?