Το 1969 ο μεγάλος Burt Bacharach και ο στενός του συνεργάτης Hal David γράφουν για την ταινία Butch Cassidy And the Sundance Kid (Οι Δύο Ληστές με πρωταγωνιστές τους Paul Newman και Robert Redford το Raindrops Keep Fallin’ on My Head, τραγούδι που ακούγεται στην περίφημη σκηνή όπου ο Πολ Νιούμαν πηγαίνει βόλτα με το ποδήλατο την Κάθριν Ρος. Θα γίνει τεράστια επιτυχία και θα είναι το πρώτο τραγούδι των Bacharach και David που θα πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

Έτυχε και η Dionne Warwick, που είχε τραγουδήσει επιτυχίες των Bacharach/David όπως τα “Don‘t Make Me Over” και I Say A Little Prayerνα ηχογραφεί για την Scepter Records, δισκογραφική στην οποία ανήκε και ο τραγουδιστής  B.J. Thomas. Η Warwick πήρε τον δίσκο του ThomasHooked On A Feeling” και τον πήγε στον Bacharach, ο οποίος εκείνη την εποχή δούλευε το θέμα της ταινίας, πείθοντάς τον να έχει τον Thomas στα υπ’ όψη του. Ο Bacharach πράγματι πρότεινε στον B.J. Thomas να τραγουδήσει το κύριο θέμα που ήταν το “Raindrops Keep Fallin‘ on My Head“. Αυτό που δεν είπε βέβαια στον Thomas ήταν ότι προηγουμένως το είχε προτείνει στον Bob Dylan και στον Ray Stevens αλλά είχαν απορρίψει και οι δύο την πρόταση.

Μπαίνοντας στο στούντιο για την ηχογράφηση ο Thomas μόλις είχε αναρρώσει από μια λαρυγγίτιδα και η φωνή του ήταν κάπως τραχιά, πράγμα που έκανε τον Bacharach να δώσει το OK στην 7η προσπάθειά του, ωστόσο αυτή η βραχνάδα άρεσε στους παραγωγούς. Δύο μήνες αργότερα όμως ο τραγουδιστής επέστρεψε στο στούντιο και ξανάγραψε το κομμάτι και είναι αυτό που εκδόθηκε σαν single τον Οκτώβριο του 1969 και που έφτασε στο Νο.1 στις ΗΠΑ στις 3 Ιανουαρίου 1970 όπου και παρέμεινε για 4 εβδομάδες.

Ο ίδιος ο B.J. Thomas με πλήρη γνώση πως αυτό το τραγούδι ήταν η μεγαλύτερή του επιτυχία  θα δηλώσει αργότερα πως: «βρέθηκα την σωστή ώρα στο σωστό μέρος και πιθανότατα με το καλύτερο τραγούδι».

Το “Raindrops Keep Fallin’ On My Head” πήρε το Oscar καλύτερου τραγουδιού το 1970 και ο Bacharach κέρδισε και το Oscar καλύτερης μουσικής για την ταινία, σηκώνοντας έτσι 2 από τα 3 συνολικά χρυσά αγαλματίδια της καριέρας του.

Σημείωση: Το B.J. είναι τα αρχικά απ’ το Billy Joe

Raindrops are falling on my head
And just like the guy whose feet
Are too big for his bed
Nothing seems to fit
Those raindrops
Are falling on my head
They keep falling.

So I just did me some
Talking to the sun
And I said I didn’t like the way
He got things done
Sleeping on the job
Those raindrops
Are falling on my head
They keep fallin’