Κατ’ αρχήν ο τίτλος προέρχεται από μια reggae μπάντα που είχε τον τίτλο «Jimmy Scott and his Obla Di Obla Da Band» από εκεί πήρε την ιδέα ο Paul McCartney και έγραψε το “Ob-la-di Ob-la-da”. Φυσικά ό Jimmy Scott δεν πήρε ποτέ δικαιώματα για το όνομα, αλλά όταν χρειάστηκε χρήματα για την εγγύηση για να μην μπει στην φυλακή επειδή δεν πλήρωνε διατροφή, ο Paul του έστειλε τα χρήματα.

Ο βιογράφος των Beatles, Mark Lewisohn λέει ότι ο Paul προσπαθούσε να παίξει την μουσική στο πιάνο και το κομμάτι έβγαινε αργό και άνευρο, ο John που ήταν στο διπλανό δωμάτιο εκνευρίστηκε μ’ αυτό που άκουγε μπήκε πήρε την θέση του Paul στο πιάνο και έπαιξε αυτό το ζωηρό και χαρούμενο κομμάτι που γνωρίζουμε απ’ το περίφημο White Album.

Οι Beatles δεν το κυκλοφόρησαν ποτέ σαν single γιατί εκτός απ’ τον Paul, δεν άρεσε σε κανένα απ’ τους υπόλοιπους Beatles και έβαλαν βέτο.

Ο Dick James που ήταν ο μουσικός εκδότης των Beatles, το πρότεινε στους Marmalade, αυτοί άκουσαν την ηχογράφηση που είχαν κάνει οι Beatles, τους άρεσε το τραγούδι και το ηχογράφησαν και με αυτό πήγαν στο Νο.1 του βρετανικού chart την 1η Ιανουαρίου 1969.

Οι Marmalade έγιναν το πρώτο Σκωτσέζικο συγκρότημα που έφτασε στην κορυφή των Βρετανικών charts και το “Ob-la-di Ob-la-da” θεωρείται το πρώτο σε στυλ reggae τραγούδι που πήγε στο Νο.1  (Για όσους είχαν αμφιβολίες για την προέλευση του συγκροτήματος οι Marmalade παρουσίασαν το “Ob-la-di Ob-la-da”στο show της τηλεόρασης Top Of The Pops, φορώντας kilt)

«Desmond has a barrow in the marketplace
Molly is the singer in a band
Desmond says to Molly, girl, I like your face
And Molly says this as she takes him by the hand

Ob la di, ob-la-da, life goes on, bra
La-la, how the life goes on
Ob-la di, ob-la-da, life goes on, bra
La-la, how the life goes on

Desmond takes a trolley to the jeweller’s store
Buys a twenty carat golden ring
Takes it back to Molly waiting at the door
And as he gives it to her she begins to sing

Ob la di, ob-la-da, life goes on, bra
La-la, how the life goes on
Ob-la di, ob-la-da, life goes on, bra
La-la, how the life goes on…»