Στις 26 Δεκεμβρίου 1970 ο George Harrison έγινε ο πρώτος Beatle που ανέβηκε στο Νο.1 του Αμερικάνικου Hot 100 σαν αυτόνομος καλλιτέχνης με το τραγούδι “My Sweet Lord

Αυτό ήταν το πρώτο single του Harrison και η μεγαλύτερη επιτυχία.

Στην ηχογράφηση μετείχαν πάρα πολλοί καλλιτέχνες μέχρι να αποφασίσει ο Harrison και ο Phil Spector ποια κομμάτια να χρησιμοποιήσουν.

Σίγουρο είναι πάντως ότι μετείχαν ο Billy Preston μαζί με τους Eric Clapton, Ringo Starr, Jim Gordon και τα τέσσερα μέλη των Badfinger, ενώ φημολογούνται τα ονόματα του drummer Alan White με τον Carl Radle στο μπάσο και ο John Lennon στην ρυθμική κιθάρα επίσης ο Klaus Voormann στο μπάσο και ο Gary Wright στα πλήκτρα ενώ πολύ έντονη είναι η φημολογία για την συμμετοχή του Peter Frampton στην κιθάρα.

Πάντως η επιτυχία του “My Sweet Lord” μόνο ανέφελη δεν ήταν καθώς σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του άρχισαν διεκδικήσεις από την εταιρεία Bright Tunes που είχε τα δικαιώματα του τραγουδιού “He‘s So Fine” των Chiffons που υποστήριζε ότι ο Harrison το είχε αντιγράψει. Ο Harrison απάντησε ότι έμπνευσή του ήταν το Oh Happy Day των Edwin Hawkins Singers.  Παρ’ όλα αυτά το δικαστήριο δέχτηκε ότι έστω και ασυνείδητα ο Harrison είχε πάρει κομμάτια απ’ το “He’s So Fine”. Η υπόθεση πάντως τράβηξε πολλά χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1993.

My sweet Lord
Mm, my Lord
Mm, my Lord

I really want to see you
Really want to be with you
Really want to see you, Lord
But it takes so long, my Lord

My sweet Lord
Mm, my Lord
Mm, my Lord

I really want to know you
Really want to go with you
Really want to show you, Lord
That it won’t take long, my Lord

(Hallelujah)
My sweet Lord
(Hallelujah)
Mm my Lord
(Hallelujah)
My sweet Lord
(Hallelujah)