Οι Beach Boys ήταν ένα απ’ τα σπουδαιότερα συγκροτήματα των 60ς με επιτυχίες όπως το “Good Vibrations” , το “Do It Again” το “Barbara Ann”, το “Help Me Rhonda”, το “Sloop John B.”, το “I Get Around” το  “Surfing U.S.A.” κ.α. και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά οι ημέρες της δόξας και των επιτυχιών είχαν περάσει. Κι όμως στις 5 Νοεμβρίου 1988 οι Beach Boys πήγαν για μια ακόμη φορά στο Νο.1 με το τραγούδι “Kokomo” που έγραψαν για την ταινία Cocktail.

Για την ακρίβεια το τραγούδι είναι σύνθεση του John Phillips των Mamas and Papas, του Scott McKenzie που είχε κάνει επιτυχία με το “San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair)” και του παραγωγού Terry Melcher (γιός της ηθοποιού Doris Day) . Ο τραγουδιστής των Beach Boys Mike Love πρόσθεσε το χορωδιακό , άλλαξε λίγο τους στίχους για να γίνει το τραγούδι πιο χαρούμενο και πιο καλοκαιρινό, ώστε να ταιριάζει και με την ταινία κι έτσι γεννήθηκε το “Kokomo.

Στο “Kokomo” τραγουδάνε οι Beach Boys (εκτός του Brian Wilson) που ήταν περίφημοι για τα φωνητικά τους και συμμετείχε ο Jim Keltner στα ντραμς και ο Ry Cooder στην κιθάρα. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 88 και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του ιδίου έτους με B-side το original Tutti Frutti με τον Little Richard , χωρίς να διακριθεί στα charts μέχρις ότου να κυκλοφορήσει η ταινία Cocktail με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise και να το εκτοξεύσει μέχρι την κορυφή των charts.

Έτσι οι Beach Boys έγιναν το συγκρότημα με το Νο.1 τραγούδι που έχει την μεγαλύτερη απόσταση απ’ το προηγούμενο No.1 που ήταν το Good Vibrationsτο 1966, δηλαδή με απόσταση 22 χρόνια.

To “Kokomo” στο τραγούδι περιγράφεται σαν ένα νησί στα νότια της Florida που όμως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Ταίριαζε όμως σαν όνομα στα χορωδιακά που ανέφεραν την Aruba, την Jamaica και άλλα τροπικά νησιά:

«…Aruba, Jamaica, oh I want to take you to
Bermuda, Bahama, come on pretty mama
Key Largo, Montego, baby why don’t we go
oh I want to take you down to
Kokomo, we’ll get there fast and then we’ll take it slow
That’s where we want to go, way down in Kokomo…»