Στις 23 Δεκεμβρίου 1989 στο Νο.1 του US singles chart πήγε ο βρετανός Phil Collins με το τραγούδι Another Day In Paradise” από το επίσης Νο.1 άλμπουμ του, But Seriously και έμεινε στην κορυφή για 4 εβδομάδες.

Το τραγούδι που είναι σύνθεση του Phil Collins έχει σαν θέμα του τους φτωχούς και τους άστεγους.

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στην Κυριακάτικη Mail την αφορμή την έδωσε μια επίσκεψή του στην Washington DC  κατά την οποία έμεινε άναυδος απ’ τον αριθμό των αστέγων που είδε στους δρόμους να ζουν μέσα σε κουτιά.

Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και  στο Λονδίνο φυσικά και ο τρόπος που αντιδρά ο περισσότερος κόσμος είναι να προσπερνά τους αστέγους και να αγνοεί τις εκκλήσεις τους για βοήθεια.

Το τραγούδι κέρδισε το βραβείο Grammy για τον Δίσκο της Χρονιάς και το 1990 το Brit Award για το καλύτερο Single.

Το ασπρόμαυρο βίντεο του Another Day In Paradise” στο οποίο ο Phil Collins ερμηνεύει το τραγούδι και παράλληλα εμφανίζονται διάσπαρτες εικόνες με αστέγους, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy για το καλύτερο μουσικό βίντεο, αλλά έχασε απ’ το εκπληκτικό βίντεο της Paula Abdul για το “Opposites Attract”.

Πάντως για το πρόβλημα των αστέγων πριν απ’ τον Collins είχαν γράψει και τραγουδήσει οι Anthrax το 1988 με το “Who Cares Wins” με ένα βίντεο παρόμοιας αισθητικής το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό απ’ το MTV σε αντίθεση με εκείνο του Another Day In Paradise”.

“She calls out to the man on the street
‘Sir, can you help me?
It’s cold and I’ve nowhere to sleep,
Is there somewhere you can tell me?’

He walks on, doesn’t look back
He pretends he can’t hear her
Starts to whistle as he crosses the street
Seems embarrassed to be there

Oh think twice, it’s another day for
You and me in paradise
Oh think twice, it’s just another day for you,
You and me in paradise…”