18 Ιουλίου 1960 Η Brenda Lee πηγαίνει στο No.1 των US singles chart για τρείς εβδομάδες με το τραγούδι I‘m Sorry‘.

Στην Βρετανία δεν τα κατάφερε και τόσο καλά φτάνοντας μέχρι το No.12

Η Brenda Lee ήταν μόλις 15 χρονών όταν ηχογράφησε το τραγούδι και η δισκογραφική εταιρεία της ανέβαλε την κυκλοφορία για μερικούς μήνες μέχρι να  ξεδιαλύνει όλα τα νομικά θέματα που πιθανόν να προκαλούσε μια τηνέητζερ που τραγουδούσε ένα ερωτικό τραγούδι.

Η Brenda Lee ήταν στην πραγματικότητα ένα παιδί θαύμα καθώς άρχισε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 6 χρονών κερδίζοντας ένα σχολικό διαγωνισμό ταλέντου, όπου το έπαθλο ήταν να τραγουδήσει ζωντανά στο τοπικό ραδιοφωνικό σόου της Ατλάντα με τον τίτλο  Starmakers Revue show. Η Brenda ήταν αυτή που ζούσε την πολύ φτωχή οικογένειά της στην Georgia

To I’m Sorry” είναι ένα από τα πρώτα δείγματα του Nashville Sound“. Ο ήχος εστιάζει σε κομμάτια από ορχήστρα, backing vocals και τα φωνητικά του τραγουδιστή μια μίξη μεταξύ country, pop και με λίγη δόση doo-wop.

To I‘m Sorry είναι το πρώτο Νο.1 της Brenda Lee και θεωρείται το πιο χαρακτηριστικό της τραγούδι. Ακούστε το και μαγευτείτε απ’ την εξαίσια φωνή της Little Miss Dynamite όπως της άρεσε να την αποκαλούν.

Advertisements